Skoda sprijină dezvoltarea unui serviciu de car-sharing în Praga: cehii oferă 15 unități Fabia pentru transport rapid în oraș

de Daniel Popescu
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a oferit 15 unități Fabia unui serviciu de car-sharing dezvoltat de studenți din Praga. Dacă va avea succes, serviciul va fi extins.

Constructorii auto anticipează un declin al popularității mașinilor în Europa în rândul noilor generații, întrucât numeroși tineri nu doresc să dețină propria mașină.

În acest context, se anticipează o creștere a interesului pentru servicii de car-sharing, prin care tinerii să închirieze o mașină atunci când au nevoie. Acesta este motivul pentru care Skoda a anunțat că sprijină dezvoltarea unui serviciu de car-sharing în Praga.

Constructorul de la Mlada Boleslav a oferit o flotă de 15 unități Skoda Fabia pentru noul serviciu Uniqway, dezvoltat de studenți de la 3 universități din Praga. Serviciul poate fi accesat de pe un site sau o aplicație de smartphone, după ce în prealabil se înregistrează pe baza datele din carnetul de student.

"Ideea a venit după discuții cu rectorii celor 3 universități din Praga. Înțelegem mobilitatea ca un serviciu cu public țintă, iar prin această platformă de car-sharing vrem să sprijinim comunitatea academică.

Serviciile de acest gen nu reprezintă doar un trend, și asta nu doar pentru tânăra generație", spune Lubos Vlcek, șeful Skoda din Cehia.

În prima fază, serviciul poate fi folosit de 300 de studenți, iar dacă va avea succes va fi extins pentru toți studenții celor 3 universități. Pasul următor va fi o extindere a serviciului și pentru alte universități.

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru