Skoda va prezenta conceptul unui SUV în februarie 2020: viitorul model va fi construit pe o nouă platformă low-cost

de Paul Cosma
Marti, 19.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda se pregătește să prezinte conceptul unui SUV în februarie 2020, viitorul model urmând să fie construit pe o nouă platformă low-cost și dedicat pieței din India, potrivit informațiilor prezentate de CEO-ul companiei.

Skoda conduce grupul de lucru care dezvoltă proiectul MQB A0, o nouă platformă low-cost pentru grupul Volkswagen. Noua platformă va găzdui două modele ale brandului VW, printre care și un SUV.

În plus, constructorul ceh a anunțat că, în februarie anul viitor, va prezenta conceptul unui SUV ce va fi construit pe această platformă și va fi produs în India. Viitorul SUV Skoda va intra în producție la sfârșitul lui 2020, după cum a declarat CEO-ul Bernhard Maier.

Conform primelor informații disponibile, SUV-ul “indian” nu va fi disponibil la vânzare în Europa.

“Dacă vrem să fim competitivi, trebuie să respectăm cererile clienților noștri din India, care sunt diferite de restul lumii,” a spus șeful Skoda.

Constructorul ceh va investi circa un miliard de euro în proiectul noii platforme low-cost, investiție ce presupune și deschiderea unui centru R&D în apropiere de Delhi.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Parere
    Cum adica pe o platforma low-cost? Pai Skoda este low-cost, o spune VAG. Ordinea este (in ordine crescatoare): Skoda, Seat, Vw, Audi, Porsche, Bentley, Lamborgini, Bugatti.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru