Skoda va reduce numărul angajaților din Cehia: “Vrem să îndeplinim acest obiectiv fără a concedia oameni”

de Paul Cosma
Duminica, 07.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda vrea să reducă anul acesta numărul posturilor administrative din Cehia cu 2%, nu prin concedieri, ci renunţând să înlocuiască angajaţii care se pensionează.

Skoda are pe plan global 42.000 de angajaţi. Deşi majoritatea lor lucrează în Cehia, compania nu a dat publicităţii detalii privind numărul exact al angajaţilor locali şi câte poziţii sunt administrative.

Agenţia cehă de presă CTK estimează la 34.000 numărul de angajaţi din Cehia ai producătorului auto – cel mai mare exportator al ţării.

“Anul acesta vom putea scădea numărul de angajaţi din aparatul administrativ cu 2% datorită fluctuaţiilor naturale şi a evoluţiei demografice. Vrem să îndeplinim acest obiectiv fără a concedia oameni din motive organizaţionale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei, Tomas Kotera.

Sindicatele anunţaseră joi că firma vrea până în 2023 să reducă anual „personalul indirect” – cei care nu sunt implicaţi în producţie – cu 5%. Reprezentantul Skoda nu a dorit să comenteze informaţia.

Skoda a raportat o scădere cu 19,1% a vânzărilor în 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a închiderii fabricilor.

Skoda a livrat uşor peste un milion de vehicule anul trecut, faţă de 1.24 milioane unităţi în 2019.

Via Economica.net

Comentarii (3)

  • La Dacia aparatul admistrativ este supra dimensionat , gen achiziții cumpărări......vine valul de concedieri și la Mioveni
    ...pile si spăgi.....:))))
    :)))
    11 3
  • de unde stii tu mai Dorele?
    ca la concernul Renault e cu pile cunostinte relatii.
    2 0
  • Când spun datorită evoluției demografice, se gândesc, probabil și la cei decedați de Covid-19. În contextul ăsta, ar putea scădea numărul de angajați, chiar făcând noi angajări...
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru