Smart ar putea lansa un SUV compact în 2022: "Parteneriatul cu Geely ne va ajuta să mărim volumul de vânzări"

de Daniel Popescu, Foto: Smart
Marti, 12.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart ar putea lansa un SUV compact în 2022, ca parte a planurilor de a extinde radical gama de modele după ce Geely a achiziționat 50% dintre acțiunile constructorului de la Daimler.

În primăvara anului trecut, constructorul chinez Geely a achiziționat 50% din marca Smart, care va produce exclusiv modele electrice începând din 2022.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că vânzările brandului erau în scădere puternică, iar Daimler nu avea interesul de a investi semnificativ în această marcă.

Sub noua conducere comună Daimler-Geely, Smart și-ar putea însă extinde semnificativ gama de modele. Publicația britanică Autocar susține că Smart ar putea lansa un SUV compact în 2022, strategie care ar avea rolul de a crește vânzărilor pe fondul popularității acestui segment.

Informația nu a fost confirmată oficial de Smart, însă reprezentanții brandului admit că pregătesc o serie de noutăți.

"În termeni de modele, aș spune să stați pe fază. Trebuie să creștem volumele. Trebuie să fim competitivi într-o lume cu volume mai mari, iar asta este extrem de important în special în acest segment. Prin colaborarea cu Geely avem acces la cunoștințele lor și, în plus, cooperăm și cu Volvo", a declarat Markus Schäfer, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al Daimler, cu referire la faptul că Volvo este în proprietatea Geely.

Smart a comercializat anul trecut în Europa circa 115.000 de unități, în creștere cu 15% comparativ cu 2018.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Uite aşa încet încet ne vindem chinezilor

    De parcă doar ei ştiu să fabrice electrice

    Ruşine măi Europa
    7 3
  • Clique
    Nu este vorba despre că știu sau nu să fabrice.

    Este fix vorba despre mâna de lucru, nu altceva, de asta UE și SUA stau la mila Chinei, pentru au dus toată industria la ei, de ce să muncească un american sau un european în țara lui, lasă să lucreze chinezu, iar pe locuitorii țărilor europene și continentului american lasă să-i jupuiască cu taxe.... Cam asta este strategia...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru