Spectacol total marca Red Bull: Felix Baumgartner copiază la manşa unui elicopter drifturile unei Toyota GT86 de 1000 CP

de Mircea Meșter
Miercuri, 05.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a organizat pe pista unui fost aeroport militar din Polonia o cascadorie nerecomandată celor slabi de inimă: un elicopter pilotat de Felix Baumgartner imită mişcările de drift unui Toyota GT86 de 1000 CP.

Una dintre cele mai spectaculoase acrobaţii ale anului îl are în centru pe Felix Baumgartner, atlet Red Bull, care a reuşit ceea ce compania care produce energizante numeşte "Heli Drifting" pe pista unui aeroport militar din Polonia. Baumgartner, cunoscut după ce a sărit din stratosferă în toamna anului 2013, depăşind viteza sunetului în coborâre şi doborând astfel un vechi record mondial, a "driftat" în timp ce se afla la manşa unui elicopter Bolkov BO105 cu care încerca să-i copieze mişcările pilotului Jakub Przygionski, aflat într-un Toyota GT86 cu motor de 1000 de cai putere.

Scopul declarat al cascadoriei a fost ca pilotul elicopterului să urmărească şi să imite pe cât posibil drifturile realizate de pilotul maşinii aflate în freestyle pe pistă. Evident că, deşi totul a fost extrem de bine pus la punct şi plănuit cu minuţiozitate, pericolul generat de un elicopter care zboară la câţiva centimetri de o maşină aflată în mişcare continuă s-a aflat la cote maxime pe întreaga desfăşurare a evenimentului care a avut loc pe fostul aeroport militar Debrzno.

"Nu aveam nevoie doar ca maşina si elicopterul să fie in armonie completă", a spus Jakub Przygionski.

"Aveam nevoie ca şi echipa de filmare să se mişte odată cu noi pentru imaginile perfecte". Conform declaraţiilor celor doi cascadori, cele mai riscante momente au fost cele în care elicopterul pilotat de Felix Baumgartner s-a apropiat la doar câţiva centimetri de plafonul maşinii aflate în plin drift: "A fost atît de aproape, încât a lovit camera GoPro ataşata de maşină. Elicopterul avea 160 km/h şi se afla la 30 de centimetri deasupra capului meu. Să fiu sincer, momentul a fost destul de infricoşător", încheie Jakub.

Comentarii (4)

  • Raduleasca trebuia sa stea si ea pe margine sa faca opturi :-P
    7 2
  • Din păcate, Red Bull e o poșircă ce face ravagii în rândul consumatorilor inconștienți. E trist că i se face atâta reclamă nesimțită.
    12 5
  • Ca să nu se creadă că am ceva cu această marcă:
    Toate băuturile de acest gen (Power Horse, Burn etc.) sunt niște pișaturi care distrug sănătatea consumatorilor, într-o măsoară mult mai mare decât băuturile răcoritoare și chiar decât berea sau vinul. Ăsta-i purul adevăr, așa că n-am de gând să-mi cer scuze pentru expresia folosită.
    12 1
  • elicea
    Spectacol ? Total???? Cred ca existau subiecte mai interesante...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru