Stellantis desființează divizia SRT: grupul susține că va continua să dezvolte modele de performanță

de Paul Cosma
Luni, 15.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a renunțat la divizia SRT în urma fuziunii dintre PSA și Fiat-Chrysler. Inginerii fostei entități vor continua să dezvolte modele de performanță în cadrul grupului, susțin oficialii companiei.

Unele dintre cele mai puternice mașini de serie din lume au fost dezvoltate de specialiștii SRT, divizie aflată în subordinea grupului Fiat-Chrysler. 

Un exemplu recent ar fi Dodge Durango SRT Hellcat (foto), cel mai puternic SUV de serie din lume la momentul lansării, acesta fiind echipat cu un V8 de 6.2 litri care dezvoltă 720 de cai putere. 

Crearea Stellantis prin fuziunea FCA-PSA a dus însă la o reorganizare structurală, iar divizia de performanță SRT a fost desființată. Grupul spune însă că angajații fostei entități au fost păstrați și integrați în divizia globală de inginerie de la Stellantis. 

Oficialii companiei subliniază că Stellantis va continua să dezvolte modele de performanță pentru branduri precum Dodge, Jeep sau Ram. 

Noua generație de modele de performanță de la Stellantis va folosi "know-how-ul" SRT, dar cel mai probabil va fi lansată sub o nouă titulatură.

Via Carscoops

Comentarii (6)

  • Asteptam cu nerabdare noul 208 SRT "Super Stock" :)
    14 2
  • la fel cum viitorul corsa e-OPC va avea aceeasi baterie si acelasi motor ca si e-corsa, doar ca va avea cateva " accesorii sport in plus " . OPC insemna torque steer, insemna esapament guraliv, insemna nebunie pe puntea fata.
    daca faceti la fel si cu SRT, va doresc "succesuri"
    18 2
  • netam-nissan
    strangerea cheii eco-franceze e clară deja dacă fiat Panda ”sport” are diramai 70 de cai.
    v-am mai zis io dar repet pentru posteriorul posteritătii - ȘI viitorul FCA inseamna 50 maserati produse pe an pentru aia cu biciu si 50 milioane de dube autonome pentru restul.
    cu gratii la geamuri dubele, ce credeați?
    27 7
  • v^v^v^v
    @netame ai cam luat-o pe aratura si matale. stii bine doar ca aici erai apreciat pentru altceva, nu pentru delir a la inexo. nu stiu daca dai 2 bani pe aprecierile altora, dar era frumos Kum era.
    6 23
  • Stelantis aduce cu echipa de looseri ai scolii.
    O alianta contra naturii.
    Marcile americane din grup au decazut mult de cand au componente Fiat.
    Pe deasupra au intrat si francezii in hora.
    I s-ar fi potrivit mai bine numele Descentis.
    15 5
  • @făfanel de la 10:26
    Aham,daca nu esti un stangist dus cu pluta,automat inseamna c-ai luat-o razna si te-ai ramolit.Uita-te in oglinda si da-ti doua palme,poate poate iti revii,cine stie,poate ai noroc.
    13 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru