Stellantis și Foxconn, furnizor pentru Apple, vor dezvolta împreună sisteme multimedia

de Alexandru Monenciu
Joi, 20.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis și Foxconn au încheiat un parteneriat și au anunțat că vor înființa o companie denumită Mobile Drive. Prin intermediul ei, cele două entități vor dezvolta tehnologii avansate de conectivitate care vor fi ulterior instalate pe mașini.

Foxconn este o companie taiwaneză care produce componente electronice, cunoscută în special pentru produse ca iPhone, iPod, iPad, BlackBerry și Playstation 4. În 2012, Foxconn producea circa 40% din toate aparatele electronice vândute la nivel global.

Anul trecut, Fiat Chrysler Automobiles a dezvoltat, împreună cu Foxconn, conceptul Airflow Vision. FCA a încheiat între timp un acord de fuziune cu gigantul francez PSA și astfel a luat naștere, la începutul acestui an, noul grup Stellantis.

Acum, Stellantis anunță un nou parteneriat cu Foxconn. Unul care dă naștere companiei Mobile Drive, axată pe "dezvoltarea de platforme multimedia, telematice și cloud, cu inovații software care vor încorpora aplicații bazate pe inteligență artificială, comunicații 5G, servicii actualizate over-the-air, comerț electronic și instrumentare de bord inteligente."

Cu alte cuvinte, cele două vor dezvolta tehnologii avansate și servicii de conectivitate cu ajutorul cărora instrumentarele digitale de bord și sistemele multimedia ale mașinilor vor fi capabile de funcții nemaiîntâlnite până acum.

Stellantis și Foxconn nu au oferit mai multe detalii despre aceste tehnologii, dar au precizat că Mobile Drive va avea statutul de furnizor auto.

În consecință, produsele rezultate în urma acestui parteneriat nu vor fi limitate la mașinile grupului Stellantis.

via Stellantis

Comentarii (2)

  • Marmota diabetica
    "Stellantis și Foxconn au încheiat un parteneriat și au anunțat că vor înființa o companie denumită Mobile Drive" si " isi unesc fortele":))),Foxconn care fabrica pentru: Apple,Xiaomi,Huawei,Hp,Acer,Sony,Intel...avea nevoie sa isi uneasca puterile cu o firma auto aflata usor in pragul falimentului.Mda,cum sa faci sa sune pompos atunci cand cumperi tehnologie de la altii.
    3 2
  • russian components, american components ... all are made in Taiwan
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru