Stellantis va folosi sistemul AI de la CloudMade pentru dezvoltarea de software pe mașini

de Silvian Irimia
Joi, 25.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a cumpărat de la compania CloudMade modele de învățare automată, brevete și sisteme de inteligență artificială pentru a îmbunătăți dezvoltarea de software al mașinilor.

Stellantis a achiziționat sistemul de inteligență artificială și alte active ale companiei de tehnologie CloudMade pentru a îmbunătăți dezvoltarea platformei sale STLA SmartCockpit.

Această achiziție cuprinde modele de învățare automată, drepturi de proprietate intelectuală și brevete. Ca parte a tranzacției, 44 de ingineri și dezvoltatori de software de la CloudMade, specializați în dezvoltarea tehnologiei AI, se vor alătura Stellantis.

Stellantis a subliniat faptul că sistemul AI al CloudMade este o soluție de vârf în industrie pentru colectarea și analizarea seturilor de date auto. A avut un rol crucial în transformarea experienței utilizatorului în mașină și mobilitate în ultimul deceniu. Arhitectura cadrului CloudMade folosește trei abordări de învățare pentru a maximiza valoarea datelor.

Yves Bonnefont, Chief Software Officer al Stellantis, a declarat: „Achiziționarea capacităților AI inovatoare ale CloudMade va accelera călătoria noastră de dezvoltare pe STLA SmartCockpit și ne va ajuta să atingem obiectivele noastre Dare Forward 2030."

Bonnefont a mai subliniat că această tehnologie adaptabilă va permite găsirea de soluții de mobilitate inteligente cu o viteză și flexibilitate mai mare. Platforma SmartCockpit va include aplicații bazate pe AI, precum navigație, asistență vocală activată de Alexa, servicii de plată și multe altele.

Software-ul reprezintă pentru Stellantis o modalitate de a se apropia de clienți, încercând să înțeleagă nevoile acestora în timp real.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru