Ştim să facem spectacol: Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro, va fi implementat şi în Brazilia

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, a devenit atât de popular încât formatul va fi exportat pe continentul sud-camerican, în Brazilia.

Avem dovada că romanii ştiu să profite de frumuseţile naturii, să facă spectacol inclusiv în lumea sporturilor cu motor şi să devină o sursă de inspiraţie pentru străini.

Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, care se desfăşoară anual la Sibiu începând din 2004, a generat treptat apariţia unui fenomen enduro extrem la nivel mondial. Evenimentul are loc vara pe parcursul a cinci zile la care participă piloţi din peste 40 de ţări: prima zi este dedicată Prologului desfăşurat la Sibiu în faţa a mii de spectatori, iar în celelalte patru au loc competiţii de off-road în Carpaţii Meridionali pe parcursul a 600 de kilometri.

Popularitatea acestui proiect a determinat apariţia unui eveniment asemănător în celebra staţiune turistică Antalya sub îndrumarea fondatorului Martin Freinademetz, iar acum a venit rândul Braziliei să implementeze un eveniment similar.

Urmareste Automarket
De data aceasta, formatul Red Bull Romaniacs a fost practic exportat în America de Sud în cadrul unui eveniment cu o zi de prolog urban şi alte patru zile de off-road, traseele fiind stabilite de acelaşi sibian care se ocupă şi de etapa din România: Andy Fazekas.
Competiţia va avea loc în perioada 17-20 aprilie 2016 în regiunea Belo Horizonte, cu trei luni înainte de evenimentul oficial din România, care se va desfăşura între 12-16 iulie 2016.

De altfel, cele două etape fac parte acum din calendarul Red Bull Hard Enduro Series, campionat creat pentru prima oară în acest an pentru a integra toate cursele de hard enduro.

Pe lângă etapele din Brazila şi Turcia, competiţia programează curse şi în Austria, Polonia şi Africa de Sud.

Via Red Bull Romaniacs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru