Stimulați să plece: BMW caută soluții pentru a renunța la circa 5.000 de angajați

de Paul Cosma
Sambata, 30.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW vrea să renunțe la circa 5.000 de angajați, iar lipsa unor suficienți “voluntari” i-a determinat pe nemți să pregătească oferte suplimentare pentru persoanele dispuse să părăsească producătorul bavarez. BMW a spus că planul inițial nu și-a atins ținta cu măsuri precum concediul fără plată sau reducerea orelor de lucru din contract.

Constructorii auto sunt nevoiți să reducă nivelul costurilor într-o perioadă în care vânzările sunt afectate sever de pandemia de coronavirus.

De cele mai multe ori, costurile sunt ajustate prin măsuri precum reducerea producției, închiderea fabricilor sau concedierea angajaților.

Grupul BMW are un plan de micșorare a forței de muncă prin eliminarea a 5.000 de locuri de muncă. Nemții spun însă că ținta nu a fost atinsă după ce au introdus concediul fără plată sau reducerea orelor de lucru din contract.

Potrivit presei internaționale, BMW vrea acum să negocieze cu sindicatele pentru a găsi noi măsuri care să “stimuleze” angajații să plece din companie. Nemții analizează posibilitatea unor salarii compensatorii sau a pensionării anticipate pentru angajații eligibili.

Producătorii germani speră la ajutoare de stat sub forma unor stimulente financiare pentru achiziția de mașini noi.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Au luato razna toti
    6 4
  • Kotegaeshi
    Vanzarile auto sunt afectate sever de pandemia de coronavirus....Mda! In propozitia de mai sus lipseste cuvantul "provocata" , care trebuia aruncat pe undeva, aiurea, in text. Toate economiile sunt date peste cap , nu din cauza problemele create de virus,ci din cauza actiunilor sefilor de guverne. Exemple? Bojo, regele ventilator......Industria auto? Unde se indreapta industria auto? Spre faliment. Ani de zile am fost sufocati de numarul masinilor vandute.Este o cursa infernala intre producatori, Toti alearga dupa profituri imense. Tehnologiile avanseaza innainte(na, ca am bagat si un pleonasm), preturile cresc si ele. In mai putin de 5 ani , foarte putini oameni vor mai putea sa cumpere masini noi. Vor fi extrem de scumpe (tehnologia , bat-o vina). La ora actuala , fiecare membru al familiei are masina personala. Chiar este necesar? Am ajuns sa fim guvernati de persoane care habar nu au ce se intampla in jurul lor. Nu stiu sa faca nimic, iar drept urmare, viitorul lor este inscrierea intr-un partid politic, unde datul din clantza ii asigura un viitor fain.Iar noi ii platim , ii votam , si , in final ii pupam drept in spatula. In aproape 30 de zile, 3 persoane au facut profit de aproape 300 de miliarde, in timp ce o gramada de amarati , se gandesc la sinucideri si alte prostii.....Si mai avemo gramada de snobi si ipocriti. Era unul , pe aici, care schelalaia disperat, ca el haleste salam italian , iar noi murim de foame, cu slanina in fatza, pentru ca sutem sclavi. Ala, daca va intra in politica, va fi votat Am lucrat mult timp cu masini de toate felurile .Ma pasionau....acum s-a terminat, Exista si alte lucruri pe lumea astea .Mult mai interesante decat un motor de masina. Cumparati local si inversati cacanaria de globalizare! Aferim!
    16 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru