Subaru a ales denumirea Solterra pentru viitorul său SUV electric. Debutează pe piață în 2022

de Alexandru Monenciu
Marti, 11.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile confirmă denumirea Solterra pentru primul său model electric. Este vorba despre un SUV, dezvoltat împreună cu Toyota.

Electrificarea i-a ajuns din urmă și pe japonezii de la Subaru. Aceștia au dezvăluit la finalul anului trecut că pregătesc un SUV cu zero emisii, dezvoltat pe o arhitectură Toyota, iar acum i-au ales și un nume: Solterra.

Derivat din cuvintele "sol" și "terra", care în limba latină înseamnă "soare" și "pământ", Solterra a fost anunțat de un concept prezentat de Subaru în luna ianuarie. Unul similar cu prototipul bZ4x al conaționalilor de la Toyota.

Versiunea de serie va fi un SUV electric, încadrat în segmentul C, comercializat pe mai multe piețe, inclusiv Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia.

Debutul primului model cu zero emisii al constructorului asiatic este programat pentru anul viitor.

Detaliile tehnice sunt încă necunoscute, dar Subaru a precizat că noul Solterra va avea tracțiune integrală. Asta înseamnă că japonezii vor monta câte un motor electric pe fiecare punte.

via Subaru

Comentarii (3)

  • F.Franco
    Sol Terra,Tera luminoasa in spaniola sau cam asa ceva. Bine ca nu i-au pus Pajero care in spaniola inseamna...nu va zic sa nu-l supar pe Edikk.
    2 3
  • MariusXV
    O sa-l am daca va avea autonomie peste 500 km
    1 0
  • pe hartie va avea.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru