Succesorul electric al lui Volvo XC90 ar putea fi denumit Embla

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei publicații din Australia, succesorul electric al lui Volvo XC90 ar putea fi denumit Embla. Acesta va fi inspirat de conceptul Recharge, prezentat anul trecut.

În următorii ani, Volvo XC90 va fi înlocuit de un model cu zero emisii. Va fi, de fapt, primul model electric, al mărcii suedeze, construit pe o arhitectură dedicată și va fi inspirat de conceptul Recharge, prezentat anul trecut.

Încă șeful Volvo, Hakan Samuelsson, a confirmat că numele acestui succesor va începe cu o vocală. Potrivit australienilor de la Drive, acesta ar putea fi denumit Embla, un nume pe care producătorul din Goteborg l-a înregistrat la autoritățile competente încă din luna octombrie 2021.

În mitologia nordică, cei dintâi oameni au fost sculptați din lemnul a doi copaci de Odin, Hoenir și Lodur. Numele primilor oameni au fost Ask (frasin) și Embla (ulm).

Viitorul Embla (dacă într-adevăr va fi denumit așa) va fi primul model electric Volvo, construit pe o arhitectură dedicată.

Așa cum bine știi, Volvo intenționează să devină o marcă pur electrică până în 2030.

via Drive

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    Concurentul ideal ar fi Dacia Dambla.
    12 0
  • Florin
    Aproape sa e iasa E’pla
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru