Succesorul lui Alpine A110 ar putea fi produs în Marea Britanie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault ia în calcul mutarea producției succesorului lui Alpine A110 în Marea Britanie. Mai exact, viitorul model va fi produs la uzina din Norfolk, unde sunt produse mașinile Lotus. Inclusiv SUV-ul electric Alpine ar putea fi produs la acea uzină.

Potrivit publicației La Tribune, Grupul Renault ia în considerare ca succesorul lui Alpine A110 să fie produs în Marea Britanie. Noul model va fi unul electric și va apărea după 2025. Tot în aceeași perioadă, constructorul francez de automobile de performanță va lansa și primul său SUV, care va fi electric. Cele două modele ar putea fi produse la uzina Lotus din Norfolk.

În prezent, la acea uzină este produs modelul Emira, ultimul model Lotus din istorie care va fi propulsat de un motor termic. Mai târziu în acest an va începe și producția lui Eletre, primul SUV electric al mărcii britanice.

Actualul Alpine A110 este produs în Franța, la uzina din Dieppe. Modelul de performanță, o interpretare modernă a mașinii cu același nume produsă între 1963 și 1977, va primi modificări fundamentale în 2025 sau în 2026. Cea mai importantă schimbare va fi introducerea unui propulsor electric și renunțarea la motorizările convenționale.

via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru