Supercarul electric fara rival? Viitorul BMW i8 va fi electric, va avea peste 700 de cai putere şi va apărea în 2022

de Daniel Popescu
Marti, 16.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A doua generaţie a supercarului BMW i8 va avea propulsie integral electrică, va ajunge la peste 700 de cai putere şi va fi lansată în preajma anului 2022, potrivit presei franceze.

BMW este unul dintre primii producători care a creat un brand separat pentru vehiculele cu încărcare la priză prin lansarea gamei BMW i în 2011, iar până în prezent au apărut două modele.

Dacă BMW i3 este un model electric care poate fi comandat şi cu un range extender, BMW i8 este disponibil doar în versiune hibridă, cu un motor TwinPower Turbo pe benzină cu 3 cilindri şi capacitate de 1.5 litri cuplat la un motor electric de 96 kW (131 CP).

Iată însă că lucrurile sunt pe cale să se schimbe, iar inginerii germani se gândesc deja la cea de-a doua generaţie ca la una integral electrică. Astfel, viitorul BMW i8 va beneficia de 3 motoare electrice cu o putere totală de 700-750 CP, în timp ce autonomia ar putea ajunge la circa 500 de kilometri.

Informaţiile de natură preliminară au fost obţinute de publicaţia franceză Automobile Magazine şi trebuie privite cu precauţie. Totuşi, dacă luăm în calcul că noul BMW i8 va apărea abia în jurul anului 2022, aceste date tehnice nu mai par atât de fanteziste precum în prezent.

De altfel, în momentul în care a doua generaţie a lui BMW i8 va apărea, pe piaţă vor exista deja mult mai multe modele electrice şi probabil şi câteva supercaruri electrice atractive cu performanţe asemănătoare.

Via Caradisiac

Comentarii (4)

  • Cough... Rimac Concept One 1088cp, autonomie 500km in productie din 2013... cough
    5 4
  • http://www.e-automobile.ro/categorie-automobile/21-electrice/168-rimac-concept-one-electric.html
    4 2
  • robert
    sunt deja depasiti de tesla
    4 5
  • buzunaru
    Toti constructorii auto dezvolta masini electrice in laboratoarele lor chiar acum cand scriem aceste comentarii... De tesla nu mai zic... ce or avea si ei prin schitele lor si lumea habar nu are..... Un lucru e clar, toti vor scoate un rival pt Tesla pentru ca vad ce anvergura prinde Tesla..
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru