SURSE: Producția lui Kia Stinger ar putea lua sfârșit în vara acestui an

de Tiberiu Safta
Joi, 26.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presă, Kia Stinger, unul dintre rivalii lui BMW Seria 4 și Audi S4, urmează să fie scos din producție în vara acestui an. Informația nu a fost confirmată oficial, însă ultimele exemplare ale modelului ar putea fi produse în iunie, după 5 ani de producție.

Conform publicației Automotive News, Kia Stinger, modelul de performanță de clasă medie al constructorului sud-coreean, ar putea fi scos din producție în vara acestui an. În ultima perioadă, au existat zvonuri cu privire la sfârșitul producției lui Stinger, însă, un apropiat al publicației Automotive News a precizat că producția lui Stinger se va încheia la sfârșitul acestui trimestru.

Informația nu a fost confirmată oficial de către Kia. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că „Stinger rămâne o parte importantă a gamei de modele Kia premiate și o piesă puternică a transformării mărcii noastre la nivel global”.

Kia Stinger a fost lansat în 2017 și este o mașină de performanță rivală pentru nume consacrate ca BMW Seria 4, Audi S4 și Mercedes-AMG C43. Modelul a primit un facelift minor în 2020, iar cel mai puternic motor al său, un propulsor de 3.3 litri twin-turbo, dezvoltă 373 de cai putere.

Cu toate acestea, Stinger a avut de suferit la capitolul vânzări.

În Europa, cel mai bun an pentru acest model a fost în 2018, atunci când au fost vândute 3820 de exemplare. Anul trecut, doar 1142 de exemplare au fost comercializate pe Bătrânul Continent.

Peste ocean, situația a stat ceva mai bine, acolo unde Stinger s-a vândut în 16.806 unități în 2018. Însă, și în America de Nord, vânzările au scăzut. În primele patru luni, au fost vândute 4002 exemplare Stinger Statele Unite, Canada și Mexic.

Pe lângă Stinger, Kia și Hyundai se pregătesc să renunțe la mai multe modele vândute pe anumite piețe. Kia va renunța la modelul K5, vândut în Coreea de Sud, iar Hyundai Sonata, un model vândut în America de Nord, Coreea de Sud și Australia, va fi scos din producție în 2027 sau în 2028.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • unde sunteti toti acum care huliti trio-ul german premium asa mult? Nu ati cumparat masina asta fiabila si premium? tot la masini nemtesti visati? Si vest europenii au facut la fel? au ales masini premium nemtesti cu griluri mari si urate in loc de kia? mai sa fie...
    15 10
  • Kia face bine ce face in general, au încercat si ei sa se ia la “bătaie” cu greii și din câte știu chiar a angajat câțiva oameni buni sa se ocupe de acest proiect de la Mercedes (design interior), Audi (design exterior) si BMW (tren rulare)… am avut ocazia sa o conduc, dar nu suficient sa pot sa ma pronunț cât de cât obiectiv. Mi s-a părut o masina peste medie si foarte aproape de premium, cu o dinamica destul de buna. Preconcepțiile (in multe cazuri îndreptățite), nu i-au dat prea multe șanse…
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru