SUV-ul electric Audi va avea un design ”sexy” şi va oferi o autonomie de 500 de kilometri

de Bogdan Mirică
Vineri, 24.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi pregăteşte deja de ceva vreme extinderea gamei sale e-tron cu un SUV electric. Modelul germanilor va propune o abordare sexy şi va garanta o autonomie de 500 de kilometri.

Audi a confirmat deja debutul noului Q6, primul său SUV cu alură de coupe, creat pentru a se bate cu BMW X6. Este însă neclar dacă noul Q6 va avea o legătură cu promisiunea oficialilor Audi privind un viitor SUV complet electric, programat să debuteze în anul 2018.

Prezent în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, Rupert Stadler, preşedintele executiv Audi, a declarat că viitorul SUV electric va fi o maşină ”sexy şi sportivă, gândită însă şi pentru a fi cât mai practică”. El va fi construit după o filosofie de design diferită de cea a modelelor standard.

Stadler recunoaşte că în următorii 10-15 ani tot vehiculele hibride alimentate la priză vor avea succes. Oficialul Audi este încrezător că până atunci infrastructura destinată vehiculelor cu emisii zero se va dezvolta considerabil.

Staţie de încărcare a vehiculelor electrice.

China pregăteşte deja un proiect ambiţios, care presupune acoperirea cu staţii de încărcare a aproximativ 16.000 de kilometri de autostradă, până în anul 2020.

Potrivit presei din China, vor exista staţii de încărcare din 50 în 50 de kilometri. Prin urmare, teama de o autonomie scăzută va fi redusă considerabil.

Esential 2018 este anul în care se va lansa viitorul SUV electric Audi.
500 de kilometri autonomie promite să ofere viitorul SUV electric.
20 de minute vor fi necesare pentru ca SUV-ul Audi să încarce 80% din capacitatea bateriilor sale.

Aşteptat să se lanseze în 2018, noul model 100% electric, al doilea produs de acest gen al gamei e-tron după noul R8 e-tron, prezentat la Geneva, îşi propune să se lupte de la egal la egal cu Tesla Model X, SUV-ul pe care marca americană îl pregăteşte de lansare în 2016.

Pentru a se butea duela cu acesta, SUV-ul electric Audi va fi una dintre propunerile cu cea mai mare autonomie de pe piaţă. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare şi cercetare, promite că pachetul de baterii va putea înmagazina suficientă energie pentru o autonomie totală de 500 de kilometri, simţitor mai mult decât cei 430 de kilometri anunţaţi de Model X.

Mai mult, SUV-ul va putea încărca 80% din bateriile sale în doar 20 de minute.

Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, Stadler a reconfirmat şi lansarea unui viitor SUV de mari dimensiuni, poziţionat deasupra lui Q7. Acesta va putea rivaliza cu Range Rover SVAutobiography, o versiune de lux lansată recent, sau mult anticipatul Mercedes Maybach GLS, derivatul opulent al actualului GL.

Comentarii (7)

  • Sexy pe naiba! Mai degraba labartat si vomitiv !
    14 13
  • ca mama ta :))
    5 13
  • va fi sexi ca si restul masinilor din gama..
    9 6
  • Scorpionul.negru
    Schita e misto....sper sa iasa ceva frumos nu ca actualul Q7.
    7 8
  • Schita e... alb-negru ! lipsita de culoare, de gust ! plictisitoare ! ca majoritatea produselor Volkswagen AG.
    12 5
  • si voiam sa comentez subiectul.... dar uitandu-ma la poza am vazut o schita atat de generala incat (daca nu s-ar vedea brandul audi) ai putea sa spui ca este orice alt marca.

    pana in 2018 ma astept ca la fiecare 2 luni sa mai citesc o noutate despre Q6

    daca e pe bune electrificarea modelului, posibil ca anul 2018 sa fie plin de noutati de genul asta si de la concurenta.
    7 5
  • petrush
    ca sa incarci 80% in 20 de minute trebuie o putere de 350 kva. cat tot Intercontinentalul.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru