SUV-ul electric Rivian R2 va fi comercializat în Europa. Rival pentru Tesla Model Y

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei americane, SUV-ul electric Rivian R2 va fi comercializat în anumite piețe de pe Bătrânul Continent, inclusiv în Marea Britanie.

Modelele din seria Rivian R1, adică SUV-ul R1S și pick-up-ul R1T, au fost lansate pe piață în urmă cu doi ani. Dar, cele peste 50.000 de exemplare comercializate până acum au ajuns în Statele Unite ale Americii și Canada.

Rivian lucrează la o nouă serie de modele, R2. Acestea vor fi construite pe o platformă nouă și vor avea dimensiuni ceva mai reduse decât ale modelelor din seria R1. Tocmai de aceea, vor fi potrivite și pentru alte piețe, inclusiv pentru Europa.

Anunțul a fost făcut chiar de un purtător de cuvânt al companiei. Seria R2 va fi comercializată pe anumite piețe de pe Bătrânul Continent, inclusiv în Marea Britanie.

Primul model din această serie ar urma să fie un SUV cu zero emisii, un rival pentru Tesla Model Y și Kia EV6. Potrivit zvonurilor, acest nou SUV ar putea fi denumit R2S, iar debutul este programat pentru data de 7 martie.

Nu se știe de când va putea fi achiziționat acest nou SUV Rivian în Europa.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru