SUV-ul premium sportiv italian are mare priză la public: Maserati dublează producţia lui Levante

de Daniel Popescu
Luni, 30.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati dublează producţia primului său SUV premium sportiv, întrucât cererea pentru Levante a depăşit toate aşteptările.

Maserati a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Geneva primul său SUV premium sportiv, însă nu se aştepta la o popularitate atât de mare din partea clienţilor săi.

Maserati Levante se bucură însă de o cerere peste aşteptări, motiv pentru care constructorul italian a decis să dubleze producţia modelului. Începând din 30 mai, SUV-ul sportiv va fi produs în două schimburi la fabrica Mirafiori pe care grupul Fiat Chrysler o deţine în localitatea Torino.

În total, numărul de muncitori angrenaţi în producţia modelului va creşte la 1.200, dintre care 550 sunt nou-veniţi după un curs intensiv de pregătire. În plus, numărul de munctori va creşte la jumătatea anului, în momentul în care Levante va deveni disponibil pe mai multe pieţe.

Automarket este singura publicaţie din România care a testat noul Maserati Levante,

Urmareste Automarket
Cererea mare pentru Levante este surprinzătoare în contextul în care principalul său rival este Porsche Cayenne. SUV -ul italian beneficiază de trei motoare, toate având capacitatea de a fi cuplate unei transmisii automate cu 8 rapoarte și toate fiind disponibile în versiune cu tracțiune integrală.

În versiunea de bază pe benzină, Levante oferă un V6 Biturbo de 3.0 litri care poate fi regăăsit și pe Ghibli. Dacă pe sedanul de segment E vorbim de un motor care dezvoltă 330 CP, pe SUV-ul Levante puterea sa crește la 350 CP, iar asta îi permite modelului italian să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6 secunde și să atingă o viteză maximă de 251 de km/h.

Consumul acestei versiuni: 10.7 litri/100 km.

Același 3.0 V6 este utilizat și per versiunea pe benzină de top, care în acest caz dezvoltă 430 CP. Aceasta are nevoie de doar 5.2 secunde pentru 0-100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 264 km/h. Consumul mediu mixt anunțat de Maserati în acest caz este de 10.9 litri/100 km.

În varianta diesel, Levante mizează de asemenea pe un motor de 3.0 litri care scoate 275 de cai putere. Accelerația 0-100 km/h e acoperită în 6.9 secunde, viteza maximă este de 230 km/h, iar consumul este net inferior versiunilor pe benzină: 7.2 litri/100 km.

Via Just Auto

Comentarii (6)

  • absolut normal avand in vedere ca chayene a castigat mai multe concursuri de "frumusete", ceea ce arata ca in acest segment lucul totusi conteaza
    5 11
  • dupa masina asta lumea va intoarce capul, cat despre porsche ca tot s-a adus vorba ...e..fain nimic de zis dar lumea s-a cam obisnuit cu porscheuri cayen sau ....ma rog macan...iar levante e o piesa noua si originala in peisaj...
    21 0
  • "Vrei sa vii la mine la fabrica in Torino? faci si tu niste banuti"
    13 1
  • @q
    O sa apara noul Cayenne....o sa-l manance pe Levante !!
    5 14
  • Parca seamana prea tare cu Infiniti...si totusi parca este original intr-un anumit fel!
    @Scorpionul.negru Vechiul Cayenne , noul cayenne...aceesi poezie fara suflet.
    10 6
  • @daniel popescu
    pai vb de ceva abstract? pune si cifrele de productie! (aceasta greseala o faceti frecvent)
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru