Tapițeria din piele și cromul, demodate pentru noua generație de designeri auto

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tapițeria din piele și cromul sunt considerate demodate de către noua generație de designeri auto, este de părere șeful de design al gigantului Stellantis, Ralph Gilles.

Pielea naturală și cromul sunt două materiale care se regăsesc din abundență pe mașini. Doar că, în contextul schimbărilor prin care trece industria auto în prezent, ele ar putea să dispară încet, încet.

De fapt, cromul a început să fie eliminat de tot mai mulți producători de automobile. În ceea ce privește pielea naturală, și pentru ea au început să apară tot mai mulți înlocuitori sustenabili.

Potrivit șefului de design al gigantului Stellantis, Ralph Gilles, dezvoltarea de mașini care să atragă generațiile tinere de clienți necesită angajarea de designeri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Iar pentru aceștia, tapițeria din piele și cromul sunt demodate.

"Ei nu înțeleg cromul," a declarat Gilles pentru publicația Reuters.

În locul cromului, au început să apară diverse artificii de design care au la bază luminile LED. Acestea se regăsesc atât la exterior cât și la interior.

Designerul șef al celor de la Stellantis are însă și o veste bună: popularizarea mașinilor electrice ar putea salva modelele sedan, din cauza formei aerodinamice pe care o are acest tip de caroserie.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • andrei
    sa treaca la chihlimbar :))))
    ala si rezista forever.
    8 1
  • @ inex.. adica la spate?
    2 1
  • Leduri maica
    Toata copilaria mea am avut postere cu interioare cu leduri si materiale sustenabile (plastice ieftine). Toata copilaria am visat leduri si materiale susrenabile. Ma uitam inauntru la masini pe strada la leduri si matetiale sustenabile. Cand vizitam Pelesul ma impresionau ledurile si materialele sustenabile. Cand mergeam in vizita la matusa aia bogata ma fascinau ledurile si materialele sustenabile. Nicidecum mobila atent lucrata din lemn si pielea de pe fotolii. Evident, si eu acum, ca adult, vreau sa conduc masini cu leduri si materiale sustrnabile, ecrane si plastice kitschoase. Nicidecum interioare frumoase cu piele si lemn. Sa trimita designerii aia tineri sa deseneze furculite si polonice ca o sa distruga altfel ulta farama de emotie pentru care mai intram in interiorul masinilor.
    23 3
  • Pielea e un material sustenabil. Atâta vreme cât se sacrifică ovine și bovine pentru hrană, ce să faci cu pielea? Să o lași să putrezească pe câmpuri? Altfel da, e frumos și confortabil un scaun cu noile tapițerii pe bază de lână, dar până se pătează de la un suc, o cafea, transpirație etc. Atunci să vezi probleme. Pielea o ștergi cu un șervețel umed, eventual o dai cu lapte Doina și gata. Cromul, înțeleg că e foarte poluant, nu mă interesează să existe. Prefer un metal mat, sau altceva. Dar cele mai rele sunt plasticele lucioase de la Ford. Absolut oribile.
    9 1
  • Banditos
    @Mana-rece

    (ne)sustenabilitatea nu se refera la o eventuala pierdere a unei parti din animal dupa sacrificarea acestuia ci la prelucrarea pieii, cea mai poluanta etapa din tot procesul.

    Si apoi pielea nu e necesar a se arunca pe camp (simplista viziune) dar se poate prelucra mult mai eco friendly (de exemplu se poate refolosi ca si hrana pentru animale)
    2 6
  • Nu-i musai sa mâncam animale, dar asta este încă putem face ce vrem pe tema asta. Cum “s-au scos” animalele din circ se vor scoate tot mai mult si din farfurie, este o chestiune de timp.
    Altfel spus… sa reducem poluarea se poate si fără animale in farfurie ai fără piele in masina. Avem deja înlocuitori pentru ambele situații.
    Referitor la “moda” din lumea auto, o consider o vraiște totala, un mare kitch, pantaloni cu vedere la glezne, dar ca orice moda se va schimba, rămâne de văzut când si dacă se va schimba in bine ;)
    1 3
  • Banditos
    Gleznuta la vedere a fost si in anii 60, turul pantalonilor cazut in anii 90...moda vine si trece. Nu stiu daca e kitch ce se intampla acum dar libertatea de a te exprima e mai accesibila decat oricand iar regulile (voit sau nu, in multe domenii) le fac generatii cu mult mai tinere decat in urma cu 20-30 de ani.
    2 5
  • Mircea Badea
    Cum de putem face carne comestibilă in laborator dar piele pentru mașini nu? Așa ceva..
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru