Tata Motors caută parteneri pentru Jaguar Land Rover: “Nu vrem să vindem”

de Paul Cosma
Joi, 17.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Indienii de la Tata Motors caută parteneri pentru Jaguar Land Rover, însă spun că nu iau în calcul o vânzare a grupului britanic în ciuda pierderilor uriașe din ultimii ani.

Jaguar Land Rover a înregistrat pierderi de aproape 500 de milioane de dolari în al doilea trimestru din acest an. Pierderile au fost de aproape două ori mai mari față de rezultatul avut în aceeași perioadă din 2018. JLR nu reușește să-și revină din punct de vedere financiar, programul de redresare neavând deocamdată rezultate.

Totuși, JLR are un “plan de supraviețuire” prin care vrea să lanseze 5 modele noi în următorii 2 ani, printre care noul Defender, o nouă generație Range Rover, crossover-ul Road Rover, SUV-ul Jaguar J-Pace, precum și electricul Jaguar XJ.

Între timp, proprietarii de la Tata Motors au transmis că sunt în căutarea unor parteneri cu care să revitalizeze Jaguar Land Rover.

“Nu vrem să vindem,” a spus Natarajan Chandrasekaran, președintele Tata Sons, holdingul ce deține și Tata Motors.

Indienii au preluat JLR de la Ford în 2008. În ultimii ani, grupul britanic a înregistrat pierderi atât de mari, încât proprietarii au inițiat un plan de tăiere a costurilor la nivel global pentru economisirea a 3.2 miliarde de dolari.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • "Nu vrem sa vindem"

    asta vedem si noi
    5 0
  • darla's creams
    Duca-se!! Un grup care fabrica probabil cele mai nefiabile masini din lume, dar incearca sa iti ia ochii cu poleiala si banii (nu putini) din buzunar nu merita sa mai existe, dovedeste ca nu a invatat nimic din rateurile ultimelor 3 decenii.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru