Tesla a anunțat al cincilea profit trimestrial consecutiv: performanța, posibilă datorită banilor câștigați din vânzarea de "credite de emisii"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat un profit de 331 de milioane de dolari în perioada iulie-septembrie, însă a obținut venituri de 397 de milioane de dolari din vânzarea de "credite de emisii". Fără acestea, constructorul ar fi fost pe pierdere.

Tesla continuă să impresioneze industria auto după ce a anunțat al cincilea trimestru consecutiv încheiat pe profit, în ciuda pandemiei de coronavirus care a început în prima parte a acestui an.

Constructorul american a anunțat un profit de 331 de milioane de dolari, după ce a înregistrat vânzări totale record de 8.8 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, raportul oficial menționează că Tesla a obținut 397 de milioane de dolari din vânzarea de "credite de emisii".

Uniunea Europeană va introduce de la 1 ianuarie 2021 norme de poluare mai dure, cu emisii medii de numai 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, iar constructorii care nu vor reuși să le respecte vor plăti amenzi semnificative.

Soluția de rezervă este o reglementare a Uniunii Europene care permite unui constructor care nu respectă regulile să-și pună în comun vânzările cu un alt producător care le respectă, pentru ca în medie ambii constructori să respectele normele de poluare. Tesla a încheiat anul trecut un astfel de acord cu Alianța Fiat-Chrysler.

În absența veniturilor obținute din vânzarea de "credite de emisii", Tesla ar fi încheiat trimestrul pe pierdere. Până acum, în acest an, Tesla a obținut 1.18 miliarde de dolari din vânzarea de credite de emisii, ceea ce reprezintă 7% din veniturile totale ale constructorului.

Pe de altă parte, Tesla își menține speranța că va putea livra 500.000 de mașini în acest an.

Pentru acest lucru, Tesla ar trebui însă să producă 170.000 de unități în perioada octombrie-decembrie, adică cu circa 17% mai mult comparativ cu trimestrul anterior, în contextul în care a livrat 330.000 de unități în perioada ianuarie-septembrie.

"Atingerea acestui obiectiv depinde în primul rând de creșterea livrărilor pentru Model Y și de producția uzinei de la Shanghai", menționează Tesla în comunicat.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Edikkk
    E normal să fii pe pierdere, când construieşti câte o giga factory pe an

    Şi tot faci upgrade la celelalte
    4 4
  • zzz-zzz
    deci e pe profit cu ajutor de la stat pana la urma... zzz zzz
    8 3
  • Exact... profit cu ajutorul de la ue...fabrica din Germanie se construiește cu banii FCA... deci... dacă nu ar fi fost aceste norme de poluare draconice, care i-au banii din bugetul țărilor ue și îl bagă in al americanilor...nu numai ca nu ar fi construit nicio fabrica, dar ar fost chiar in faliment
    6 2
  • bla bla
    loeugen Stii ca Tesla valoreaza cat Daimler, BMW, VW si alte cateva Branduri la un loc.
    Aceste norme de poluare draconice inseamna mai putini morti sau bolnavi cu probleme respiratorii din cauza aerului poluat. Doar in Europa mor anual peste 200 de mii de persoane datorita poluarii.
    0 6
  • @bla bla ... ești pe langa subiect...
    5 0
  • “Doar in Europa mor anual peste 200 de mii de persoane datorita poluarii”...deci tu susții poluarea care ucide peste 200 de persoane anual?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru