Tesla a construit 4 milioane de mașini

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile anunță atingerea unui prag important: asamblarea mașinii cu numărul 4 milioane. În urmă cu doar 7 luni, Tesla construia mașina cu numărul 3 milioane.

Elon Musk a declarat, în primăvara anului trecut, că Tesla ar putea construi 20 de milioane de mașini anual, până în 2030. Desigur, acest obiectiv pare unul foarte optimist, cel puțin în condițiile actuale.

Chiar Musk recunoștea că, pentru a-l îndeplini, marca americană ar trebui să aibă circa 12 uzine.

Până atunci, Tesla anunță acum atingerea unui prag important: asamblarea mașinii cu numărul 4 milioane. Acest lucru se întâmplă la doar 7 luni de la asamblarea mașinii cu numărul 3 milioane.

La început, mărcii americane i-au trebuit 12 ani pentru a construi 1 milion de vehicule.

Potrivit calculelor, în prezent, Tesla construiește aproximativ 142.000 de mașini în fiecare lună, sau 1.7 milioane de vehicule anual, la uzinele din Texas, Berlin și Shanghai.

via Tesla

Comentarii (2)

  • oricine
    Unde ești ștuț să le cânți prohodul ? Că prea și-o iau în cap cu puterea dublă sau triplă față de europence la jumătate de preț. Mai pune-le și tu un pic de frână că e periculos. deja ne amenință cu Tesla 2
    4 0
  • Mai vedem… ca nu le-a sunat “ceasul”. Anul trecut le-am dar 2-3 ani, sunt încă in grafic.
    Toate reducerile astea nu sunt sustenabile sau i-au prostit pe primii cumpărători, ori s-au prostit ei singuru cum este cazul tău.
    Pana la urma nu-i cazul sa te “aprinzi”, dacă greșesc in estimări asta este… o sa recunosc când va fi cazul. Dacă ai avea puțin respect (foarte puțin) fata de tine nu te-ai da in spectacol cu masini care costa peste 40.000. Peste 90% din piața nu cumpara si nu-si permite așa ceva… așa că dă-i cu apă, rece… ;)
    Dacă si când o sa apăra Tesla 2 mai vedem si la ce preț… sper pana atunci sa ne mutam cât mai mulți la casa sa le putem si încărca ca altfel… cam greu, nu crezi?
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru