Tesla a livrat peste 90.000 de unități în aprilie-iunie, cu numai 5% mai puține decât în perioada similară a anului trecut

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Vineri, 03.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că a livrat peste 90.000 de unități între aprilie și iunie, în scădere cu numai 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Piețele auto din întreaga lume au înregistrat scăderi semnificative în prima parte a acestui an ca urmare a pandemiei de coronavirus, însă în numeroase țări vânzările de mașini electrice s-au menținut la nivelul anului trecut sau chiar au crescut ușor.

Tesla a profitat la maxim de această situație, iar datele oficiale pentru al doilea trimestru al anului arată că producătorul american a fost puțin afectat de pandemie.

Astfel, Tesla a livrat în total 90.650 de unități în perioada aprilie-iunie, dintre care 80.050 de unități Model 3 și Model Y și 10.600 de unități Model S și Model X.

Livrările au scăzut cu numai 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când americanii livraseră în total 95.200 de unități. În plus, Tesla a reușit să livreze mai multe mașini decât în primele trei luni ale anului, când datele au indicat 88.400 de unități.

"Chiar dacă uzina noastră principală de la Fremont a fost închisă în cea mai mare parte a trimestrului, am reușit cu succes să creștem producția la nivelurile anterioare", menționează Tesla într-un comunicat de presă.

Analiștii de pe Wall Street anticipau că Tesla va livra doar 72.000 de unități pe parcursul perioadei aprilie-iunie.

Datele financiare pentru al doilea trimestru al anului vor fi publicate ulterior.

Via Tesla

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    daca domnii fani electrocasnice de pe a.m. si nu doar idolu lor dl buhnici si-ar fi tras cite o tesla (nu in oo totusi) nu aveau scadere.
    iar pe bursa ar fi sarit valoarea tesla la niste catralioane sau mai stii la infinit poate.

    p.s. nu ma trazniti va rog cu multe voturi rele ca sint e-fan si eu, am aproape gata planu de montare a unei baterii plus electromotor de stivuitor pe nissanu meu tiida sedan.
    care sta sa isi dea duhu de oftica cred cind aude numai stiri nasparlii despre mama sau tatal ei nisan-san.
    15 7
  • Edikkk
    Cu tot covid şi au o scădere de doar 5%

    Nu e de mirare de ce au crescut brusc preţurile acţiunilor Tesla

    Bravo măi Tesla


    Oricum, aştept semi truck şi cyber truck, în maxim 2 ani.... Apoi în 2-3 ani îşi fac break even şi apoi cu siguranţă urmează altă giga factory ŞI ATUNCI DOMINAŢIA TESLA SE VA IMPUNE şi va speria şi mai serios.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru