Tesla acuză un fost angajat că a furat informații confidențiale legate de Autopilot

de Mircea Meşter
Duminica, 24.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un fost angajat Tesla a copiat 300.000 de fișiere legate de sistemul Autopilot înainte de a demisiona și de a se muta la Xiaopeng Motor, un start-up chinez al cărui domeniu de activitate este dezvoltarea sistemelor de pilotaj autonom.

Tesla a anunțat că a acționat în judecată unul dintre foștii săi angajați, pe care-l acuză că a furat secrete legate de modul de funcționare al sistemului Autopilot înainte de a părăsi compania și de a se angaja la start-up-ul chinez Xiapoeng Motors.

Conform celor de la Tesla, inginerul Guangzhi Cao a copiat 300.000 de fișiere legate de sistemul Autopilot în luna ianuarie 2019, în ultimele zile petrecute ca angajat al companiei americane. 

Compania chineză a reacționat la acuzațiile aduse noului său angajat, anunțând că a pornit o analiză internă. "Compania respectă total drepturile de proprietate intelectuală și informațiile confidențiale ale tuturor părților terțe. Am respectat și respectăm toate reglementările și legile în vigoare", a anunțat Marie Cheung, purtătorul de cuvânt al celor de la Xiaopeng.

Xiaopeng Motors (sau Xpeng Motors) este o companie chineză a cărei principală zonă de activitate este dezvoltarea sistemelor de pilotaj autonom auto.

Xiaopeng are un birou de lucru în Statele Unite, cel puțin cinci foști anagjați Tesla făcând parte acum din echipa companiei. 

Nu este pentru prima dată când numele Xiaopeng Motors apare într-un astfel de scandal: Apple a acuzat anul trecut un angajat pentru furt de secrete comerciale înainte de a pleca la Xiaopeng. Și în acest caz a fost vorba de informații legate de un sistem de pilotaj automat pe care Apple l-a experimentat în ultimii ani.

via Reuters

Comentarii (6)

  • Edikkk
    Fură chinezii ăştia în nesimţire !!

    Mare păcat că au o răutate dusă la extrem...
    7 2
  • Scrooge
    @edikk....las ca nici cu americanii nu mi-e rusine.
    5 7
  • @Edikk, nu esre rautate, este pur si simplu un mod (Tolerat de stat) de dezvoltare economica. Nu are nimic de-a face cu rautatea.
    Stai linistit ca si la noi se intampla din plin, doar ca la noi nu se afla pentru ca nu da nimeni in judecata (sistemul juridic de la noi....).
    4 2
  • Adrian
    Daca stapanul tau iti da sa bei coca-cola zilnic pentru hidratare, o iei ca pe un lucru normal. Atunci cand vine altul si-ti da apa plata te revolti si spui ca vrea sa te omoare.
    Asa si cu americanii fata de chinezi / rusi. Americanii sunt in tot ce facem si respiram, ne temem de rusi si de chinezi ca de ciuma. Dar sigur americanii nu sunt rai? Nu fura? Nu shinjuiesc? Nu spioneaza ca huawei? Nu asupresc?
    Eu cred ca o fac mai rau, dar ne-au dresat bine !
    4 9
  • @Adrian
    aici nu e vb de cine ne place sa conduca lumea,

    cine de furt pur si simplu,.

    probabil ca si tie adrian , ca multor alti romani sa furi nu ti se pare un lucru rau, ca si altii fac asa si probabil si tu daca nu te vede nimeni

    din cauza acestei mentalitati suntem unde suntem ( bine eu nu mai sunt, ca am emigrat)
    5 1
  • PacMan
    @Edikkk, nu fura in nesimtire, fura in permanenta :)) Orice se face acum in china, de la campanii de marketing, cladiri, masini si pana la ulimul DVD si stick usb, este copiat dupa vesticii aia rai si asupritori. Astia isi storc creierii sa creeze si sa inoveze, si chinezii (si de fapt restul planetei) baga copy-paste. Daca peste 50 de ani China va domina toate industriile (cum incearca acum sa cumpere marile industrii din Europa), nu va mai urî nimeni pe americani va garantez. Asa e cand ti se uraste cu binele ;). Tot din naivitate s-au trezit si vesticii outnumbered de catre imigranti si acum ieteee ca nu le mai convine.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru