Tesla amână lansarea capului-tractor Semi pentru 2020: americanii au problemele cu furnizorii de baterii

de Daniel Popescu
Vineri, 14.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că amână lansarea capului-tractor Semi pentru 2020 din cauza problemelor legate de furnizarea bateriilor.

Tesla a anunțat o schimbare în planurile cu privire la extinderea gamei de modele în următorii ani. Unul dintre noile modele urmează să fie capul-tractor Semi, care a fost prezentat în versiune de concept spre finalul anului 2017.

La vremea respectivă, CEO-ul Elon Musk anunța că livrările sale vor începe în cursul anului 2019, însă acum a decis să amâne lansarea pentru 2020.

Musk susține că decizia a fost luată ca urmare a faptului că Tesla se confruntă cu dificultăți în aprovizonarea cu baterii. Până în prezent, Tesla a primit câteva sute de pre-comenzi pentru Semi, inclusiv de la companii majore din Statele Unite precum Walmart, UPS sau FedEx. De altfel, Tesla continuă să accepte pre-comenzi pentru capul tractor, în ciuda amânării lansării oficiale pe piață.

Printre puținele informații tehnice despre Semi se numără existența a 4 motoare electrice plasate pe axul spate și posibilitatea de a ajunge la 96 km/h în numai 5 secunde. La atașarea unei remorci de 40 de tone, intervalul de timp necesar crește la 20 de secunde.

Potrivit datelor anunțate în urmă cu doi ani, Semi va veni în versiuni cu autonomie de 480 și, respectiv, 800 de kilometri, iar Tesla va oferi un sistem de încărcare rapidă care va permite obținerea unei autonomii de până la 640 de kilometri în numai 30 de minute.

Amânarea lui Semi nu constituie o surpriză majoră în contextul în care Panasonic, partenerii Tesla pentru producția de baterii, au avertizat încă din luna martie că nu vor face față cererii pentru baterii după lansarea lui Model Y.

"Stocurile de baterii vor fi epuizate dacă Tesla începe să vândă Model Y și să-și extindă afacerile anul viitor.

Ce vom face atunci? Este unul dintre subiectele de discuție cu Tesla, inclusiv producția în China", a precizat la vremea respectivă Kazuhiro Tsuga, CEO-ul Panasonic.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru