Tesla anunță planuri pentru extinderea uzinei din Germania

de Tiberiu Safta
Luni, 09.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unor informații noi, Tesla dorește să cumpere circa 100 de hectare de teren pentru extinderea uzinei sale din apropierea orașului Berlin. Noua uzină a fost inaugurată în martie și se întinde pe aproximativ 300 de hectare.

Constructorul american de mașini electrice a anunțat planuri noi de a-și extinde noua uzină din Germania. Pentru asta, Tesla dorește să cumpere aproximativ 100 de hectare de teren pentru a fi adăugate la cele 300 de hectare peste care se întinde actuala uzină din apropierea capitalei Berlin.

Potrivit publicației germane Automobilwoche, spațiul de 100 de hectare va fi amplasat la estul actualei fabrici și va servi ca un depozit logistic și va dispune și de alte spații de depozitare. Cu toate acestea, solicitarea inițială Tesla de a cumpăra aceste 100 de hectare nu menționează un depozit, ci mai multe legături rutiere, care includ autostrăzi și căi ferate.

Publicația mai menționează faptul că 6 hectare din cele 100 planificate aparțin companiei Edis, un furnizor de energie electrică. Restul de 94 de hectare aparțin statului Brandenburg. Planurile de extindere au fost, deja, luate la cunoștință de către Ministerul Mediului.

Noua uzină Tesla din Germania a fost inaugurată oficial în 22 martie.

La acest eveniment au participat Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla, precum și Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Alături de uzina producătoare de mașini, Tesla construiește, în prezent, și o uzină producătoare de baterii, aflată tot în apropierea orașului Berlin.

via Economica

Comentarii (2)

  • De când vor unii sa “cucerească” Germania. Musk o sa încercuiască Berlinul.
    Lăsând gluma la o parte, cred ca nu este nici o problema sa recunoaștem ca pana la acest moment nemți au luat bătaie acasă… de la Tesla.
    Rămâne sa vedem cât de sustenabilă este piața electricelor de peste 55.000 de euro.
    4 1
  • Să dea numai câte o tesla de om ca să ajungă la toată lumea.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru