Tesla, cea mai bine vândută marcă premium în Statele Unite, în primele 6 luni

de Tiberiu Safta
Miercuri, 17.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a fost cea mai bine vândută marcă premium pe piața din Statele Unite, în primele 6 luni. Constructorul american a vândut aproape 230.000 de mașini noi și este la mare distanță față de rivalii BMW, Lexus, Mercedes-Benz și Audi.

În prima jumătate din 2022, Tesla a dominat vânzările în clasamentul mărcilor premium pe piața din Statele Unite. Astfel, compania lui Elon Musk a reușit să vândă 228.989 de mașini noi în perioada ianuarie-iunie. Numărul de mașini noi vândute de Tesla a crescut semnificativ față de aceeași perioadă din 2021, atunci când marca americană a vândut 142.543 de unități.

Pe locul 2, la mare distanță, se află BMW. Constructorul bavarez a reușit să vândă 157.838 de mașini noi pe piața din Statele Unite, o scădere de 13% față de anul trecut. Atunci, BMW reușea să vândă 180.783 de mașini.

Imediat în spatele bavarezilor se află Lexus, cu 133.616 unități. Și japonezii au suferit o scădere față de anul trecut. Mercedes-Benz ocupă locul 4, cu 133.520 de mașini vândute, iar Audi completează primele 5 locuri cu 83.471 de exemplare vândute. Atât Mercedes-Benz cât și Audi au suferit scăderi față de aceeași perioadă din 2021.

Ca urmare a succesului înregistrat, Tesla deține o cotă de piață de 68% pe piața mașinilor electrice din această țară.

Cel mai bine vândut model a fost Tesla Model Y, cu 103.215 exemplare vândute în prima jumătate din 2022. În spate se află Tesla Model 3, cu 97.075 de exemplare vândute, iar podiumul este completat de Ford Mustang Mach-E (18.399).

Mai mult, unii producători mari precum Ford, Hyundai și Audi s-au bucurat de creșteri în segmentul mașinilor electrice. Ford și-a dublat vânzările în acest segment, Audi a înregistrat o creștere de 16%, iar vânzările de mașini electrice Hyundai au crescut cu 150%.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • inexorabil
    Care inconştienţi din mass-media plasează instrumentul cu coadă de lemn în liga luxului?

    În realitate, BMW conduce ierarhia în State. Clar, Mafănele???
    4 5
  • inexorabil
    Uite, ca să nu se creadă că aş fi vreun maliţios, başca gratuit: admit, în mod obiectiv, că Tesla domină lumea ştecărelor, dar să nu încerce nimeni să amestece fierul cu lutul. Dacă are cineva chef de clasamente care să cuprindă numele companiei Muskoiului, atunci “dinozaurii” n-au ce să caute într-o asemenea entitate. Plus că ne referim la constructori…tradiţionali, tati. Firme apărute cu doar câţiva ani în urmă (Tesla, Rivian, Lucid, Rimac), dar şi alte ciuperci (precum cele chinezeşti), constituie un domeniu incompatibil cu CONSACRAREA.
    5 4
  • @inoperabil
    tristetea voastra, americanii dau morman ca sa tesla. asta e confortul pe care il viseaza si dau si banii.
    sa-i zgaltaie si sa-i imputa un benve etc nu considera lux...care culmea e si logic, vor sa iasa din pestera. tu cand iesi?
    1 5
  • inexorabil
    Dragule, iată doar un exemplu de “peşteră” :

    https://www.youtube.com/watch?v=2GjCRNtJmn4

    Mai încape discuţie? Never ever nu se vor împăca e-cârpele cu distincţia aceea realmente aristocratică…Dar de! – “cunoscătorii” (mai ales aceia din “servicii”) debordează “axiome” (pseudo)progresiste, din acelea bazate vârtos (carevasăzică, drept “magnum argumentum”) pe…reducerea costurilor.

    PS. Apropo de deştepţi – sunt cam neatenţi la ce emit pe trompă: de pildă, DGSP-iştii tocmai au recunoscut că 85 % din fondurile încredinţate de stat le convertesc în salarii (babane, cum altfel?). În atare condiţii, scuză-mă, şi eu aş perora, zi de vară până-n seară, despre civilizaţie, dar şi despre imperativele patriei, măi Fănele! Norocosule :D
    3 2
  • @inexorabil
    tancul ala partzaie la fiecare accelerare..nici cu sofer nu merge...fumul trebuie bagat inapoi in pesteri..
    1 1
  • Când maşina te conduce singură acasă, cam este un lux.

    Nu mai spun de intrare keyless, încălzire şi răcire scaune, silenţioasă, pre încălzire sau pre răcire înainte de plecare, camping mode, santinelă ,....

    Cam este lux
    1 2
  • inexorabil
    Stai o ţâră, Fănuşule. Pe bune te deranjează inclusiv “poluarea fonică” atribuită M.A.I.-urilor? Adică să nu îndrăznească “tigăile” să circule pe şosea, ca să nu-i tulbure liniştea metafizică eco-sensibilului nostru.

    Mă tati, ştii care-i tărăşenia? Ia vedeţi-vă voi de bombele voastre (alcaline) pe roţi şi nu vă mai văicăriţi precum în povestea drobului de sare (termică, în cazul nostru). Haideţi să forţăm oarece pace, ca să ne concentrăm (ambele tabere, prin definiţie ireconciliabile) fix pe obiectul pasiunii noastre şi cu asta generalul Basta. Hm, ce ziceţi? Iar voi, redacţia AM, ar fi indicat să (re)organizaţi site-ul de aşa natură: scindare pe criterii ideologice! Başca instituită interdicţia majoră: nimeni să nu sară “gardul” cu intenţii agresive…Eu, unul, cred că ar funcţiona un asemenea sistem. Contravine libertăţii şi democraţiei (de exemplu, de ce să fie obstrucţionat careva de poziţie neutră să se pronunţe pe ambele teme: combustie internă şi eco-panteism?), fără doar şi poate, dar nu poate exista altă soluţie de potolire a furtunii…
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru