Tesla Motors a deschis a 50-a staţie proprie de încărcare în Europa

de Mircea Meșter
Miercuri, 13.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un posesor al unui exemplar Tesla Model S care stă în Stockholm poate acum să ajungă cu maşina sa în sudul Franţei fără a fi nevoit să platească vreun cent pe alimentare. Secretul: reţeaua în continuă dezvoltare de staţii Supercharger a celor de la Tesla.

Esential 168 de staţii Supercharger are deschise Tesla la nivel mondial.
50 dintre punctele de încărcare rapidă se află în Europa.
Tesla a anunţat oficial deschiderea celui de-al 50-lea punct de încărcare propriu din Europa la Narbonne, Franţa. Cunoscute sub numele general de Supercharger, staţiile de încărcare pe care Tesla Motors le pune la dispoziţia posesorilor modelelor proprii sunt de fapt parcări cu prize de încărcare rapidă care permit umplerea gratuită a 80% din baterie în doar 30 de minute.

Dispuse strategic de-a lungul celor mai importante rute europene, linia de Superchargere se întinde acum de la nord la sud de la Stockholm până în sudul Franţei, Tesla oferindu-le astfel celor care conduc Model S - deocamdată singurul model al mărcii - posibilitatea de a traversa Europa gratuit din Scandinavia până la Coasta de Azur.

Prima staţie Supercharger din Europa a fost inaugurată în Norvegia, în august 2013, numărul acestora crescând exponenţial într-un singur an.

Tesla anunţă săptămânal inaugurarea a noi puncte de încărcare, următoarele pe listă fiind două staţii din Londra şi Birmingham, Marea Britanie, zonă în care există deja foarte mulţi posesori ai lui Model S.

Conform calculelor celor de la Tesla, energia electrică "alimentată" doar în luna iulie 2014 de exemplarele Tesla Model S prin staţiile Supercharger din Europa a facilitat parcurgerea unui număr de kilometri pentru care ar fi fost nevoie altfel de 380.000 de litri de benzină, ceea ce echivalează cu o scădere a amprentei de CO2 cu 1100 de tone.

Comentarii (3)

  • Acesta e viitorul . Numai sa speram ca vor incepe si cateva marci consacrate sa se alature pentru ca altfel nu va avea viitor .
    Regii combustibililor fosili nu vor renunta la lupta asa usor .
    Energia electrica ar putea sa inlocuiasca aproape total gazul si petrolul , iar costurile productiei pot fi foarte mici daca statele si companiile gigant lucreaza impreuna . Dar ce spun eu e o utopie si nu-mi ramane decat sa-i urez multa bafta domnului Musk si sa nu aibe aceeasi soarta ca Tesla
    8 4
  • La noi daca s-ar face ar trebui sa scrie TAXA pe ele...nu TESLA ...ca sa nu fie blocate locurile de parcare-alimentare
    8 2
  • ii salut pe rusi cu al mai al dracu respect, sa-si bage petrolul si gazele in...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru