Tesla oprește producția la uzina din Germania pentru îmbunătățirea procesului de fabricație

de Tiberiu Safta
Joi, 07.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va opri temporar producția de mașini la noua sa uzină din apropiere de Berlin. Activitatea uzinei va fi suspendată timp de două săptămâni pentru a efectua modificări la procesele de fabricație și la uzină.

În luna martie a fost inaugurată, oficial, uzina Tesla Giga Berlin din Germania. Noua uzină a contribuit, deja, la creșterea numărului de mașini construite și vândute de către compania lui Elon Musk la nivel mondial.

Însă, acum urmează o perioadă mai dificilă, deoarece Tesla va opri temporar producția la această uzină. Mai exact, potrivit unor surse multiple, activitatea uzinei va fi suspendată timp de două săptămâni, începând din 11 iulie. Fabrica din apropiere de Berlin ar urma să-și reia activitățile în 22 iulie.

Motivul opririi este atribuit necesității de a efectua o serie de modificări la procesele de fabricație, pentru ca acestea să fie mai rapide și mai eficiente. De asemenea, va avea loc și o renovare în cadrul uzinei pentru a facilita acest aspect.

Tesla dorește să-și dubleze capacitatea de producție în august, iar modificările aduse uzinei vor face ca procesul de fabricație să fie mai rapid decât este în prezent. De exemplu, caroseriile mașinilor vor fi asamblate în doar 30 de secunde în viitorul apropiat, față de intervalul cuprins între unul și 3 minute cât este în prezent.

De asemenea, va exista și o a treia tură de muncă la uzină, iar Tesla va crește salariile angajaților săi.

În același timp, Tesla va efectua modificări similare și la uzina din Shanghai, astfel încât și aceasta își va opri, temporar, activitatea.

În luna iunie, uzina din Germania a ajuns să producă 1000 de exemplare Model Y în fiecare săptămână. Însă, capacitatea maximă de producție a noii uzine este de 10.000 de mașini pe săptămână, ceea ce ar însemna 500.000 de mașini pe an.

via InsideEVs

Comentarii (3)

  • Țeapa germănoasă
    Boală lungă - moarte sigură.
    5 3
  • Și-au dat seama și americanii că nemții nu mai sunt ce-au fost odată. Cred că trebuie să îi învețe din nou să nu mintă, să muncească și să nu folosească două programe diferite (la test și la drum) că nu e cazul la mașini electrice ci doar la diesel.
    5 6
  • Atâta timp când sunt încărcate cu electricitate poluantă nici nu le trebuie alte “softuri”… aceleași discuții fără sens. Revenind la subiect, dacă Tesla ajunge sa producă cu takt de 30 de secunde… indiferent de restul discuțiilor este o super reușită. Sunt foarte putine situații in care se reușește sa se coboare sub 50.
    Nu-i învață nimeni pe nemți sa muncească in situația asta… pe liniile de asamblare găsești turci, polonezi, bulgari, romani etc. si câte un neamț rătăcit. In cazul de fata este o fabrica noua care cel mai probabil are nevoie de corecții tehnice pentru a rezolva anumite dificultăți… nimic deosebit.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru