Tesla pregătește un nou sistem de navigație: "Va fi la semnificativ mai bun decât actuala versiune"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 25.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla susține că va lansa la începutul anului 2018 o nouă versiune a sistemului de navigație, care va fi la "ani-lumină" distanță comparativ cu actuala versiune.

Sistemele de navigație capătă o importanță semnificativă în industria auto datorită faptului că viitoarele mașini autonome vor avea nevoie de hărți precise cu sisteme și funcții avansate pentru a se orienta în mod corespunzător și a identifica corect destinațiile.

Marile companii de tehnologie au intuit acest potențial, astfel că Google Maps sau Apple Maps sunt două dintre sisteme oferite în prezent pentru diverși constructori parteneri.

Pe de altă parte, unii constructori preferă să dezvolte propriile sisteme de navigație pentru a avea un control cât mai bun asupra datelor, iar unul dintre cele mai bune exemple este Here Maps, aplicația dezvoltată de Nokia și cumpărată ulterior de BMW, Audi și Mercedes.

Tesla face de asemenea parte din această categorie, iar constructorul american a anunțat că lucrează la o nouă versiune a propriului sistem de navigație. "O schimbare majoră la sistemul de navigație vine în prima parte a anului 2018. Va fi la ani-lumină distanță de actualul sistem, dar îl testam riguros înainte să-l lansăm", a dezvăluit CEO-ul Elon Musk pe rețeaua de socializare Twitter.

Totuși, este cunoscut faptul că Tesla își respectă relativ rar promisiunile, astfel că nu este sigur că lansarea noului sistem de navigație va avea loc conform planului anunțat acum.

Via Electrek

Comentarii (6)

  • ACE -Craiova
    Sunt curios CINE si mai ales CAND se va deschide reprezentanta TESLA in Romania...
    Sunt SIGUR ca va avea un cuvant important pe piata locala, la scurt timp dupa lansare...
    12 1
  • Daaa .. o sa rupa .. mai ales ca la noi vezi pe toate drumurile numai masini de 40+ mii euro.. O sa fie lovitura. Samsarii o sa planga cu lacrimi de crocodil si o sa plece la germanica sa lucre la vulcanizari.
    Intr-o tara cu 40% din populatie traind sub pragul saraciei sa visezi la Tesla e aproape condamnabil. Mai uitati-va in jur sa vedeti pe ce lume traiti. Poate v-ajuta un mic indiciu: 5 la 1 raportul de masini sh la masini noi.
    4 8
  • ACE - Craiova
    Cea mai ieftina TESLA (Model 3 cu autonomie electrica de 350 km REALI ) costa 35.000 USD....cu prima de 10.000 Euro ar fi undeva la 35.000 Euro. Uitati-va ca sunt SUTE de BMW i3 vandute in Romania care costa EXACT aceiasi bani si au autonomie electrica de cca. 200 km.....Inmatriculari in Romania, de masini NOI care costa peste 35.000 Euro, sunt cu sutele de mii....
    8 0
  • Tovarase Ilici, tocmai ce zici tu sunt argumente pro. In tarile sarace polarizarea societatii face sa fie multi saraci dar si suficienti bogati, oricum mult mai multi decat intr-o tara cu o clasa de mijloc bine dezvoltata. Intr-o tara cu clasa de mijloc puternica nu ar fi multi care sa dea 100K pe o Tesla, dar intr-o tara saraca se vor gasi suficienti.
    6 1
  • Prieteni si daca este gratis masina....nu existata borne de reincarcare.
    Voi priviti strict masina, dar mai adugati pretul bornelor.
    In afara de asta probabil in urmatori ani Romania o sa sufere cumplit la capitolul electricitate, chiar credeti ca se ocupa cineva serios de intretinerea sistemului energetic. A mers din inertie dar trebuie sa inceapa sa pice, are prea multi ani de cand este carpit.
    1 1
  • @Bubu
    sunt convins ca daca ar fi gratis....acrii rau strugurii astia.
    Eu cred ca cine da 100K pe o masina sta in general la casa, si daca nu are totusi lac de parcare in subteran, deci incarcarea peste noapte nu ar fi asa o problema.
    Pe de alta parte daca te uiti pe plugshare.com o sa descoperi o harta cu puncte de incarcare si....minune exista si in orasele din romania. Nu atat de multe ca in Europa de vest dar destule. Oricum fac iarasi o presupunere ca Masinile Tesla nu vor fi folosite (cel putin in prima faza) sa care porcii de la tara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru