Tesla recheamă 200.000 de mașini din cauza problemelor software la camera video spate

de Silvian Irimia
Duminica, 28.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o rechemare majoră a mașinilor Tesla din cauza problemelor serioase cu sistemul Autopilot, producătorul american e nevoit să facă o nouă rechemare. Conform NHTSA, Tesla are „instabilități software” când vine vorba de camera video spate.

Tesla recheamă aproape 200.000 de mașini Model S, X și Y în Statele Unite din cauza unui defect de software care ar putea împiedica afișarea imaginii camerei video spate, a anunțat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA).

Numărul de mașini afectate de această rechemare este de 199.575, conform NHTSA. Numărul de referință al Tesla pentru retragere este SB-24-00-002, iar clienții care au întrebări sunt sfătuiți să discute cu reprezentanțele oficiale ale mărcii. Rechemarea afectează Model S, Y și X din 2023, a declarat Tesla.

Producătorul auto a lansat o actualizare gratuită de software, de tip over-the-air, pentru a remedia problema, conform NHTSA. Până la 22 ianuarie, Tesla identificase 81 de solicitări de garanție care ar putea fi legate de problema afișării imaginii camerei retrovizoare.

Această retragere a mașinilor vine la mai puțin de două luni după ce compania a rechemat aproape toate vehiculele sale din Statele Unite pentru a instala noi măsuri de siguranță în sistemul său avansat de asistență pentru șofer, Autopilot.

Defectul în vederea din spate, cauzat de instabilitatea software-ului, ar putea reduce vizibilitatea șoferului și crește riscul unui accident.

NHTSA și-a început ancheta în august 2021 asupra Autopilotului după ce a identificat peste o duzină de accidente în care vehicule Tesla au lovit vehicule de urgență staționate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru