Tesla renunță la planurile de delistare de la bursă: "Este cea mai bună soluție"

de Daniel Popescu
Luni, 27.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a renunțat la ideea de a scoate Tesla de la bursă după ce acționarii au respins planul americanului, considerând că au mai multe beneficii dacă producătorul poate fi în continuare tranzacționat.

Elon Musk a anunțat în urmă cu aproape 3 săptămâni că intenționează să scoată Tesla de pe bursă, ca urmare a interesului manifestat de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită pentru o astfel de operațiune.

CEO-ul constructorului de mașini electrice a anunțat însă la finalul săptămânii trecute că a renunțat la acest plan în urma discuțiilor pe care le-a avut cu o serie de acționari, care au respins planul.

"Pe baza feedback-ului pe care l-am primit, este aparent că cei mai mulți acționari Tesla consideră că este mai bine să rămânem o companie publică. Chiar dacă cei mai mulți acționari au spus că ar rămâne cu Tesla, sentimentul general a fost că mă roagă să nu fac asta. M-am întâlnit cu consiliul de administrație și le-am spus că cea mai bună soluție este ca Tesla să rămână comanie publică. Consiliul a indicat că este de acord", a scris Musk într-o postare pe blogul oficial Tesla.

Într-un comunicat de presă separat, consiliul de administrație a anunțat că îl sprijină necondiționat pe Musk în fruntea companiei.

Reacția consiliului vine după numeroase speculații apărute în ultima perioadă. Musk a acordat un interviu publicației New York Times în care a acuzat că "ultimul an a fost cel mai dificil și cel mai dureros din cariera mea".

În plus, el anticipează că "vin câteva luni de tortură extremă" din cauza speculatorilor care pariază pe scăderea acțiunilor Tesla la bursă. Aceste comentarii au generat speculații că Musk ar trebui îndepărtat de la conducerea Tesla.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • În plus, el anticipează că "vin câteva luni de tortură extremă" din cauza speculatorilor care pariază pe scăderea acțiunilor Tesla la bursă. Aceste comentarii au generat speculații că Musk ar trebui îndepărtat de la conducerea Tesla
    Virusul "Statul paralel" a trecut granița!
    1 9
  • Lăsând bășcălia o gaura de 70miliarde$ poate afecta dramatic sistemul bancar din zona. Daca nu or fi mai mulți!
    2 4
  • fluctueaza tesla la bursa mai rau ca bitcoin, decizia de iesire era una corecta dar aparent sunt si alte interese, cum era sa zica Musk ca a vrut sa iasa si ca nu a fost lasta, a dat-o ca s-a razgandit...oricum, eu am incredere in tesla, au fabrica de baterii si infrastructura, ceialti nu au nici una nici alta, doar "prototip" sau model buget care se lanseaza in 2020. La ce valori se tranzactioneaza la bursa, 1.7 trilioane pe zi, ca dispare o mica firma...de nimic.
    7 6
  • Edikkk
    Elon Musk cam face afirmaţii forţate, dacă nu puţin mincinoase.

    Cererea a fost a unui mare investitor de a se delista, dar a intervenit guvernul şi uite că renunţă.

    Sunt şi avantaje şi dezavantaje pentru delistare.

    Oricum producţia Model 3 arată foarte bine şi dacă în 2 ani încep să vândă şi SemiTruck atunci banii vor curge gârlă la Tesla.

    Bravo lor, să facă şi profit şi să salveze şi planeta.
    8 8
  • @Edikkk
    Atentie la faptul ca Tesla nu reuseste sa mentina productia lui Model 3 la peste 5000/saptamana.
    De asemenea Tesla nu este pe profit, ci are pierdeeri permanente, iar despre SemiTruck probabil ca nu va fi vorba niciodata.
    1 1
  • Edikkk
    Mă repet, săptămâna trecută au produs peste 6278 de unităţi Tesla Model 3 !!

    Mulţi cântă prohodul Tesla dar întotdeauna au adus produsul pe piaţă !!
    Cu întârziere de 1-2 ani maxim dar întotdeauna.

    Tesla Semi Truck sunt deja un succes enorm. Urmează producţia şi vânzările în coadă.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru