Tesla şi-a ratat obiectivele de vânzări şi producţie, dar găseşte noi scuze pentru rezultatele modeste

de Daniel Popescu
Luni, 04.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunţat că nu a reuşit să-şi respecte propriile obiective de vânzări şi producţie, însă susţine că acest lucru s-a întâmplat din cauze ce vor fi remediate în scurt timp.

După prezentarea cu fast a viitorului Model 3, Tesla Motors traversează o perioadă mai puţin prolifică din cauza numeroaselor scandaluri în care este implicată, în special în privinţa sistemului Autopilot, iar rezultatele de producţie de pe al doilea trimestru al anului nu sunt deloc încurajatoare.

Astfel, constructorul american a raportat vânzări de 14.370 de unităţi pentru perioada aprilie - iunie 2016, dintre care 9.745 de unităţi Model S şi 4.625 de unităţi Model X. Rezultatul este însă sub obiectivul de 17.000 de unităţi stabilit de producător. De altfel, este al doilea trimestru consecutiv în care producţia a înregistrat un declin.

Urmareste Automarket
De asemenea, Tesla a reuşit să vândă în ultimele trei luni doar 18.345 de vehicule, sub ţinta de 20.000 de unităţi pe care şi-a propus-o.
Totuşi, la fel ca şi în cazul problemelor înregistrate cu Autopilot, Tesla are o explicaţie simplă pentru ratarea obiectivelor: 5.150 de unităţi se află încă în tranzit şi nu au ajuns încă la clienţii finali, astfel că vânzările nu au fost înregistrate oficial în sistem. Cât despre previziunile pentru a doua jumătate a anului, Tesla anticipează producţia şi livrarea a circa 50.000 de unităţi, ceea ce înseamnă că îşi va atinge la limita obiectivul de a vinde 80.000 de unităţi pe parcursul întregului an.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Da, se pare ca Tesla e aproape de faliment.


    WTF !!??
    Q1 2014 - 6.457
    Q1 2015 - 10.045
    Q1 2016 - 14.820

    Au crescut vanzarile cu 48% fata de 2015 si cu peste 100% fata de 2014
    Concluzia Automarket - "rezultate modeste"
    9 7
  • la asemenea preturi si alternativele posibie.. va cred si eu
    10 10
  • autoline
    Multi nu vroiau sa inteleaga ca diferenta intre o masina care-i platita integral care circula efectiv pe strazi si o promisiune obscura comisionata cu $1000, este enorma... Nu-i prima data cand Tesla abureste publicul si nu va fi nici ultima.
    14 10
  • Cand cifrele sunt mici, procentele pot parea mari.
    Vorbim in continuare de o companie care a atras zeci de miliarde din burse si care reuseste sa vanda doar cateva zeci de mii de masini pe an.
    Prin comparatie mult hulitul concern VW valoreaza mai putin decat a atras Tesla de pe burse dar vinde vreo 10 milioane de masini pe an. Si dincolo de vanzari mai e si proprietate intelectuala, marci detinute, facilitati de productie in toata lumea, know-how, research.
    6 11
  • Ma intreb cand se va sparge balonul de sapun numit Tesla?
    Nu doresc acest lucru, dar se pare ca se adevereste tot ce au spus boss-ii concurentei, si anume ca nu este o afacere sustenabila...
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru