Tesla și-a stabilit ca obiectiv să producă 500.000 de mașini în 2020: "Nu credeam că vom ajunge atât de departe"

de Daniel Popescu
Joi, 08.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk își propune ca Tesla să mărească producția în ultimele trei luni ale anului cu scopul de a încheia 2020 cu o producție record de 500.000 de unități.

Tesla a anunțat recent o producție record de 145.000 de mașini pentru perioada iulie-septembrie, astfel că americanii au produs în total circa 330.000 de unități în primele nouă luni ale anului.

CEO-ul Elon Musk a trimis un mail intern pentru angajați în care afirmă că Tesla este capabilă să crească producția pentru a încheia anul cu o producție record de peste 500.000 de unități.

Pentru acest lucru, Tesla ar trebui însă să producă 170.000 de unități în perioada octombrie-decembrie, adică cu circa 17% mai mult comparativ cu trimestrul anterior.

"Totul depinde de al patrulea trimestru. Vă rog să luați toate măsurile pentru a crește producția și calitatea. Va fi dificil, dar ar fi grozav să depășim pentru prima oară în istorie 500.000 de unități produse într-un singur an. Când am început Tesla cu 16 ani în urmă nu m-am gândit niciodată că vom ajunge atât de departe", a precizat Musk în mail-ul intern.

Chiar dacă nu va reuși să atingă acest prag simbolic în 2020, Tesla are toate șansele să depășească 500.000 de unități produse anul viitor, atunci când va fi inaugurată și noua uzină de la Berlin.

De asemenea, Tesla va începe anul viitor și producția pick-up-ului electric Cybertruck, care va fi urmat apoi de încă două modele, unul la uzina de la Berlin și unul pentru piața chineză care va fi produs la Shanghai.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Bravo, Tesla! La mai mare!
    5 2
  • Bravo Tesla... fa experimente pe banii europenilor
    1 3
  • Supercharger
    Usor,usor Tesla devine un jucator maricel pe piata auto mondiala.Poate ca au probleme la procesul de asamblare al masinilor,dar la capitolul tehnologie sunt in fața tuturor.
    1 0
  • Edikkk
    Când Tesla face fabrică după fabrică, an de an, şi îşi depăşeşte şi prognozele optimiste... şi asta producând DOAR maşini electrice...

    Restul producătorilor auto ce înţeleg???

    VAG ce s-a mai deşteptat cu VW ID.x şi Porsche Taycan, Audi e-tron şi restul timid cu mild hai cu un PHEV....

    patetici
    1 2
  • hexaperchlohidratul de litiu
    inca 500.000 de bombe ecologice pe strazi.
    Oare cine le va recicla?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru