Tesla T1: conceptul inedit pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans are 1.340 de cai putere și atinge peste 400 km/h

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
5 studenți de la o universitate privată din Barcelona au creat Tesla T1, un concept pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2030 care impresionează prin design și cei 1.340 de cai putere ai săi.

Ferrari și Lamborghini sunt "țintele" preferate ale designerilor pentru realizarea unor concepte, însă 5 studenți de la universitatea privată IED din Barcelona au decis să "deseneze" pe calculator un prototip pentru o mașină de curse Tesla.

Rezultatul este Tesla T1, un concept cu linii de design futuriste pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2030. Acesta beneficiază de 4 motoare electrice de câte 335 de cai putere amplasate în fiecare dintre cele 4 roți, în timp ce cuplul este de 2.400 Nm.

Fiecare pneu este echipat cu o pernă de aer care generează electricitate în momentul în care mașina de curse rulează pe circuit, în timp ce zgomotul și vibrațiile sunt aproape inexistente. Energia electrică este stocată într-un acumulator de 70 kWh, iar viteza maximă este estimată la 410 km/h.

Alegerea mărcii Tesla pentru un astfel de concept vine într-un moment în care constructorul american se pregătește să înceapă producția noului Model 3. În plus, Tesla a devenit cu câteva zile în urmă cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite, reușind pentru scurt timp să surclaseze General Motors. Între timp, GM a revenit pe prima poziție cu o capitalizare de circa 50.7 miliarde de dolari, în timp ce Tesla valorează în prezent 49.7 miliarde de dolari.

Între timp, Ford are o valoare de piață de aproape 45 de miliarde de dolari.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • dragnea ftw
    eu vad 4x2 roti. si de ce nu 2000cp pe fiecare roata?
    as fi vrut ca in 2030 sa avem fiecare jetpackuri atomice.
    1 0
  • gica contra
    imi plac schitele de design pe care se arunca date tehnice. e uimitor cum, pe baza unui desen, niste desenatori stiu si ce putere au motoarele, si cate motoare sunt, si ce viteza maxima poate atinge, pana si ce marca ar trebui sa fie masina (aia de pe hartie).
    na, d-aia inginerii sunt niste depasiti, iar valoarea pura in ziua de azi o reprezinta marketarii astia
    2 0
  • Clickbait! Am crezut ca e facut de Tesla si am dat clic . . .
    Astept detalii despre acea "pernă de aer care generează electricitate în momentul în care mașina de curse rulează pe circuit"...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru