Tesla va mări producția: constructorul american ar putea produce 500.000 de unități la nivel global în 2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că va mări producția uzinei din Statele Unite și estimează că ar putea atinge pragul de 500.000 unități la nivel global în acest an dacă uzina din China va începe la timp producția de volum.

Tesla a anunțat recent o producție record de 87.048 de unități în perioada aprilie-iunie, care se adaugă astfel la cele 77.100 de unități produse în primele trei luni ale anului.

Astfel, Tesla a produs 164.148 de unități în prima jumătate a acestui an. Anterior, Tesla și-a stabilit ca obiectiv să ajungă la o producție cuprinsă între 360.000 și 400.000 de unități la nivelul anului 2019.

Îndeplinirea obiectivului este mai aproape acum după ce Jerome Guillen, președintele diviziei Automotive din cadrul Tesla, și-a anunțat angajații prin intermediului unui email că producătorul american face ultimele pregătiri pentru o creștere majoră de producție la uzina din California.

"Am stabilit recorduri pe toate liniile în termeni de producție și eficiență, iar calitatea a atins de asemenea valori record. Facem pregătiri pentru creșterea producției. Nu putem fi foarte specifici în acest email, dar știu că veți fi încântați de noutățile pe care le pregătim", a precizat Guillen în cadrul email-ului.

Pe baza creșterii de producție de la uzina din Statele Unite, Tesla susține că ar putea atinge o producție globală de 500.000 de unități în acest an.

Respectarea acestui obiectiv va depinde însă de finalizarea lucrărilor de construcție la uzina din China.

În mod normal, producția la facilitatea din apropiere de Shanghai ar trebui să înceapă la sfârșitul acestui an, însă aceasta ar trebui să atingă deja volume importante pentru a permite atingerea pragului de 500.000 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru