Tesla vrea să cumpere o altă companie deţinută de Elon Musk, Solar City, pentru a oferi servicii de electricitate pentru acasă

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors vrea să cumpere Solar City pentru a furniza servicii de electricitate pentru acasă prin panouri solare montate pe acoperişul casei.

Tesla Motors intenţionează să-şi extindă operaţiunile prin achiziţionarea unei alte companii deţinute de CEO-ul Elon Musk. Constructorul american de maşini electrice a făcut o ofertă de preluare a companiei Solar City, care oferă servicii de montare de panouri solare pe acoperişurile caselor pentru ca proprietarii să devină independenţi din punct de vedere energetic.

Oferta făcută de Tesla Motors este de 2.8 miliarde de dolari, iar obiectivul este de a convinge proprietarii de maşini Tesla să-şi monteze panouri solare furnizate de Solar City. Succesul acestei companii se datorează unul model de afaceri neconvenţional: Solar City furnizează panourile solare contra unei rate lunare mai mici decât factura uzuala la electricitate.

Urmareste Automarket
Musk consideră că unificarea celor două companii ar aduce avantaje majore din punct de vedere al costurilor operaţionale.
"În loc să facem trei călătorii la o casă pentru a instala un încărcător (n.r - pentru maşina Tesla) şi panouri solare şi o baterie (n.r - ambele pentru Solar City), le putem integra într-o singură călătorie. Este un lucru evident", a precizat Musk.

Musk deţine în prezent 19% din acţiunile Tesla şi 22% din acţiunile Solar City. Acţionarii Solar City urmează să voteze dacă acceptă propunerea făcută de Tesla, însă Musk a anunţat că se va abţine de la vot pentru a nu influenţa decizia.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Deci firma subventionata de statul american vrea sa cumpere o companie care a dat de greu pe o piata cu sute de alti competitori? La Bucuresti ii salta Codruta la stirile matinale
    3 3
  • @hans hatere, mai vorbim in 5 ani. Hai cu unghia.
    3 3
  • AndreiRN
    Integrarea ar duce la incarcarea masini la panourile solare si/sau folosirea baterii din masina la alimentarea casei cu electricitate.
    O simbioza perfecta.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru