Teste la viteze de 440 km/h cu noul Bugatti Chiron Super Sport

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a realizat o serie de teste la viteze foarte mari cu noul Chiron Super Sport. Acestea s-au desfășurat pe celebrul circuit Ehra-Lessien a gigantului Volkswagen.

Bugatti a publicat primele imagini și informații despre noul Chiron Super Sport la începutul lunii iunie. Noul hypercar al francezilor este bazat pe versiunea Chiron Super Sport 300+, cea care a atins 490.5 km/h.

Înaintea intrării în producție, Bugatti Chiron Super Sport mai trebuie să treacă prin câteva teste, inclusiv prin unele realizate la viteze foarte mari. Acestea s-au desfășurat pe circuitul Ehra-Lessien al gigantului Volkswagen și au presupus montarea a peste 100 de senzori noi pe prototipul noului model francez.

Pentru a-i testa manevrabilitatea la viteze mari, piloții de teste Bugatti au împins mașina la limită și au atins 440 de km/h (viteza maximă, limitată electronic).

În cazul noului Chiron Super Sport, motorul W16 quad-turbo, de 8.0 litri, dezvoltă 1.600 de cai putere și 1.600 Nm cuplu. În aceste condiții, mașina atinge 200 km/h în 5.8 secunde, iar repriza 0-300 km/h durează 12.1 secunde.

Inginerii au revizuit transmisia. Treapta a 7-a este mai lungă, iar trecerea din a 6-a în a 7-a se face de abia la 403 km/h.

Potrivit francezilor, noul Chiron Super Sport costă de la 3.2 milioane de euro în sus.

via Bugatti

Comentarii (1)

  • mircea badea
    sper ca testeaza viteza maxima la final si pe autostrada, in conditii reale.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru