Toyota C-HR R-Tuned: japonezii au prezentat o versiune modificată a SUV-ului care vrea să bată recorduri pe Nurburgring

de Petre Barac
Vineri, 03.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat la show-ul SEMA din Las Vegas o versiune modificată a SUV-ului C-HR, despre care au spus anterior că este “cel mai rapid SUV din lume”.

Japonezii de la Toyota au dat lovitura cu modelul C-HR, SUV-ul bucurându-se de un real succes la scurt timp după lansare. Mașina lor a beneficiat de curând de un tratament special din partea tunerului Dan Gardner Spec. Firma americană a fost angajată de Toyota să vină la show-ul SEMA din Las Vegas cu un prototip care să sublinieze caracterul sportiv al lui C-HR.

Astfel, Toyota C-HR R-Tuned a primit un motor de 2.4 litri ce dezvoltă 600 de cai putere și o cutie manuală nouă cu 5 trepte Toyota E-Series.

Mașina a fost testată pe un circuit din California unde a reușit să învingă modele precum Porsche 911 GT3 și McLaren 650 S Spyder. Dan Gardner mai susține că Toyota C-HR pe care a preparat-o este capabilă să stabilească recorduri și pe circuitul de la Nurburgring.

“Platforma pe care a fost construită C-HR este destul de rigidă, așa că am lucrat mai mult la dezvoltarea manevrabilității,” a explicat Dan Gardner.

Tunerul american spune că a lucrat peste 10.000 de ore la modificarea SUV-ului C-HR, lucrarea fiind începută la sfârșitul anului trecut.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Arogantul
    mare branza, asa pui un motor de 1000 de cai intr-un trabant , si ce ai rezolvat?
    aa, daca foloseau un motor obisnuit pe care il modificau , poate o turbina mai mare, un intercooler mai mare, niste frane mai bune, niste bare de torsiune din fibra de carbon;, deci chestii pe care in principiu ai putea sa le faci si tu ca iobag palmas cu masina ta, atunci intelegeam, dar asa este o stupizenie.
    sau daca ar fi fost scoasa la vanzare o serie limitata care sa aiba aceste modificari, amtfel ce rost are sa duci un unicat la nurburgring? MARKETING pt aplaudaci
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru