Transfăgărăşan: Circulaţia a fost redeschisă oficial pe întregul traseu

de Sebastian Toma
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost deschisă oficială astăzi. Şoferii vor putea circula pe întregul segment de 150 kilometri până la data de 31 octombrie, când este programată închiderea de sezon.

Esential 4 luni pe an este deschis DN 7C din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Începând de astăzi, CNADNR a deschis oficial circulaţia pe Transfăgărăşan. Şoferii vor putea circula pe DN 7C, care leagă Bascov, judeţul Argeş de intersecţia DN1 Braşov – Sibiu până pe 31 octombrie 2013, când va fi închisă circulaţia pe Transfăgărăşan. Însă, deschiderea circulaţiei vine cu o serie de avertizări şi restricţii pentru şoferii care vor să abordeze acest segment de drum. Mai precis, în zona Bâlea Cascadă, se interzice circulaţia pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 – 07:00.

Potrivit administratorilor drumului, şoseaua a fost reabilitată, deci "cel mai frumos drum din lume" ar putea să fie frumos şi în materie de calitate, nu doar la nivel peisagistic. Însă, există în continuare riscul căderilor de pietre, avertizează administratorii drumului DN 7C.

Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani, inaugurarea oficială având loc pe 20 septembrie 1974. Construcţiile nu s-au lăsat fără victime, martorii vremii spunând că au decedat peste 400 de muncitori în timpul celor patru ani de lucrări, cu toate că datele oficiale anunţă 40 de morţi.

Traseul este periculos, nefiind prevăzut cu bariere de protecţie pe întreaga sa lungime, ceea ce implică o limită de viteză impusă de 40 km/h.

Via CNADNR | Foto: Automarket

Comentarii (5)

  • dar asfalt avem (mai ales pe partea din judetul Arges)?
    6 2
  • Catalin
    automarket sa faca deja o expeditie pentru confirmare la fata locului
    4 0
  • ""Drumurile noastre toate"...
    Sal, pe Transalpina se circula? A fost cineva anul asta?
    1 0
  • Stefan
    Pe Transalpina se circula, am fost sambata. Iar personal mi se pare mai antrenant si mai palpitant pe Transalpina, decat pe Transfagarasan. Iar sa mergi (la propriu) prin nori, e o experienta unica (excluzand faptul ca nu vezi la juma` de metru in fata, cu ceata si avariile aprinse, dar asta doar in unele zone - 2100 m altitudine).
    0 0
  • Am fost pe transfagarasan acum o sapatamana. Se circula pe toata lungimea desi erau indicatoare ca fiind inchis la km 104. Drumul este foarte bun la coborarea de la Balea spre Brasov-Sibiu, insa urcarea din Arges nu este asa minunata. Drumul a fost carpit mai multi ani si te agita pe alocuri. Si pe Transalpina se circula. Puteti incerca sa plecati din Saliste(jud Sibiu) nu din Sebes. Este un drum asfaltat nou cu privelisti superbe.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru