Transformarea monovolumelor continuă: Seat Alhambra va fi înlocuit în 2018 cu un SUV bazat pe conceptul 20V20

de Daniel Popescu
Marti, 25.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va renunţa la monovolumul Alhambra în favoarea unui SUV cu şapte locuri poziţionat peste Ateca. Acesta va fi bazat pe conceptul 20V20 şi va fi lansat în 2018.

Popularitatea în continuă creştere a SUV-urilor schimbă radical gama de modele a constructorilor, iar SEAT este unul dintre constructorii care mizează puternic pe acest segment în această perioadă.

Spaniolii au lansat cu mult fast Seat Ateca şi pregătesc lansarea de anul viitor a crossover-ului Arona, însă au dezvăluit planurile pentru un al treilea SUV planificat pentru 2018. Acesta va înlocui actualul monovolum Alhambra, întrucât face parte dintr-un segment de piaţă care nu se mai bucură de succes la vânzări.

Urmareste Automarket
"Nu mai vrem acest format.
Îl vom înlocui pe Alhambra, dar nu cu actualul design pe care îl avem acum. Seat va lansa un nou model cu şapte locuri, dar nu chiar acum. Toată lumea cumpăra SUV-uri în prezent"
, explică Alejandro Mesonero, directorul de design al Seat.

Înlocuitorul lui Alhambra va fi un SUV bazat pe conceptul 20V20 (foto) prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2015, iar una dintre puţinele informaţii adiţionale este că acesta va avea dimensiuni ceva mai mic decât Skoda Kodiaq, care face parte de asemenea din cadrul Grupului Volkswagen.

Anunţul Seat cu privire la renunţarea la Alhambra vine la numai o zi după ce Opel a dezvăluit că va renunţa la monovolumele Meriva şi Zafira în favoarea unui crossover şi a unui SUV, în timp ce Peugeot a transformat monovolumele 3008 şi 5008 în SUV-uri, iar Renault Scenic şi Espace au primit la rândul lor elemente de design specifice crossoverelor.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru