Tratament special pentru Skoda Kodiaq: ABT Sportsline oferă un pachet de performanță pentru SUV-ul cehilor

de Cornel Șocariciu
Marti, 14.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de tuning ABT Sportsline a pregătit un pachet de performanță pentru Skoda Kodiaq. Motorul de 2.0 litri TSI oferă acum 216 CP și 360 Nm. Nemții propun și jante de până la 21 de inch încălțate cu anvelope de înaltă performanță.

În urmă cu câteva luni, Skoda ne-a anunțat că viitorul Kodiaq RS, model pe care îl vom vedea în "carne și oase" până la finalul anului, a devenit cel mai rapid SUV cu 7 locuri de pe circuitul german de la Nurburgring. La volan s-a aflat Sabine Schmitz, iar SUV-ul constructorului ceh a avut nevoie de 9 minute și 29.84 de secunde pentru a parcurge un tur pe Iadul Verde.

Sub capota lui Skoda Kodiaq RS se află un motor diesel de 2.0 litri BiTDI care produce 240 CP. Cehii nu au anunțat și valoarea cuplului, însă pe Volkswagen Passat și Tiguan, motorul diesel propune 500 Nm.

Skoda Kodiaq RS

Pentru cei care cred că "RS" și "diesel" nu au ce căuta în aceeași frază, tunerul ABT Sportsline propune un pachet de performanță pentru SUV-ul din Mlada Boleslav echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri TSI. Standard, unitatea produce 180 de cai putere și 320 Nm, însă tunerul german a reușit să "scoată" încă 36 CP și 40 Nm. Pentru moment, oficialii ABT nu au oferit detalii despre performanțele versiunii de 216 CP.

În același timp, casa de tuning propune jante cu design special și dimensiuni care variază de la 18 până la 21 de inch.

Noile jante pot fi comandate și cu anvelope de înaltă performanță.

ABT Sportsline spune că are în ofertă și pachete de performanță pentru versiunile diesel. Motorul de 2.0 litri TDI a fost îmbunătățit, iar acum oferă 215 CP și 440 Nm. Versiunea de bază propune 190 CP și 400 Nm. Cei care au ales deja varianta diesel de 150 CP și 340 Nm pot comanda și ei un kit dezvoltat de ABT. În urma modificărilor, propulsorul dezvoltă 180 de cai și 380 Nm.

Skoda Kodiaq RS: cel mai rapid SUV cu 7 locuri de pe circuitul german de la Nurburgring

Via | ABT Sportsline

Comentarii (3)

  • hazard
    zici ca e caruta
    8 7
  • Grupul VW face o chestie pe care personal nu o înțeleg: De ce trebuie sa faci un dulap sa fie mai sportiv?
    Îmi cer scuze fata de fanii mărci Skoda am testat mașina în varianta normala și corecta. Cu părere de rău le spun impresia mea personala: nu-și justifica prețul.
    7 2
  • e chestie de marketing...se promoveaza ideea de performanta de sportivitate, de companie care are ce oferi. Vad o pleiada de articole, aparute ca ciupercile dupa ploaie, in care toti dulapii concernului sunt preparati si trecuti pe steroizi. Fanii intra in sevraj, review-urile au subiect, se discuta (mai mult decat e necesar) despre monstruozitatile astea. E o ofensiva mediatica, o strategie neabodata atat de agresiv de catre concurenta ce pare sa se multumeasca cu oferta normala.

    Propaganda tip goebbels care a insotit de la inceputuri acest concern functioneaza ireprosabil...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru