TVR pregătește o berlină electrică și un SUV electric. Vor fi lansate după Griffith

de Tiberiu Safta
Vineri, 29.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații recente, TVR, constructorul britanic de automobile, va prezenta mai multe modele noi după lansarea pe piață a lui Griffith. Mai exact, TVR pregătește o berlină nouă și, pentru prima dată în istoria mărcii, un SUV nou. Ambele modele vor fi electrice.

Spre sfârșitul deceniului trecut, marca britanică TVR a revenit pe scena auto cu un prototip al noului model Griffith. Modelul trebuia să intre în producție în 2019, dar din cauza mai multor amânări, noul Griffith va fi lansat pe piață abia în 2024. La momentul lansării, Griffith va fi oferit cu un motor V8 și cu un propulsor electric.

După o perioadă lungă de pauză, TVR se pregătește să revină pe piața auto cu mai multe modele. Astfel, conform unor informații apărute în publicația Autocar, TVR va lansa două modele complet noi după ce Griffith va intra pe piață. Informațiile sugerează că este vorba despre o berlină și un SUV, ambele electrice.

Nu există foarte multe detalii tehnice despre cele două viitoare modele, însă acestea vor fi bazate pe o platformă nouă, dedicată mașinilor electrice. Pentru prima dată în istoria sa, TVR va debuta în segmentul berlinelor și în cel al SUV-urilor. Compania a precizat încă din 2015 că și-ar dori să intre pe piața SUV-urilor.

Cât despre TVR Griffith, acesta va fi lansat în 2024.

Versiunea cu motor termic va beneficia de un propulsor V8 preluat de la Ford și modificat de Cosworth. Motorul va fi cuplat la o cutie de viteze manuală, iar puterea va fi transmisă către puntea spate. Designul versiunii de serie va fi identic cu cel al conceptului prezentat în 2017, iar prețul de pornire ar urma să fie echivalentul a 107.400 de euro.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru