Marca britanică TVR va lansa primul său model electric bazat pe Griffith. Constructorul confirmă anul lansării

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
TVR, constructorul britanic de mașini sport, a anunțat că va lansa primul său model electric în 2024. Acesta va fi bazat pe noul Griffith, dezvăluit în 2017, dar care nu a fost încă produs și vândut.

După o perioadă lungă de hibernare, TVR, constructorul britanic cunoscut pentru modele ca Tuscan, Griffith și Sagaris, a revenit la lumina reflectoarelor în 2017. În acel an, compania condusă de Les Edgar, a prezentat noul model Griffith, care anunța revenirea spectaculoasă a mărcii. Din păcate, din cauza lipsei de fonduri, producția noului Griffith nu a început nici până astăzi.

În ciuda acestui lucru, TVR a anunțat că va lansa o mașină electrică bazată pe acest model în 2024. Mai mult, constructorul britanic va fi unul dintre sponsorii curselor din Monaco și Londra din cadrul Formulei E. Spre sfârșitul anului trecut, TVR a anunțat un parteneriat cu o companie sud-americană, care extrage litiu, Ensorcia Metals. Tot atunci, marca a precizat va lucra la soluții alternative de propulsie pentru a completa modelul.

TVR Griffith dispune de un motor V8 de 5.0 litri, care dezvoltă 493 de cai putere. Cu ajutorul propulsiei spate și a cutiei de viteze manuale cu 6 trepte, Griffith promite o accelerație de 0-100 km/h în circa 4 secunde și o viteză de top de 322 de km/h.

Potrivit unor informații apărute în publicația Evo, Les Edgar a spus că livrările lui Griffith vor începe abia la sfârșitul lui 2023.

Mașina va fi produsă la o fabrică nouă din orașul Cardiff în Țara Galilor și va avea și o ediție limitată Launch Edition, care va fi produsă în doar 500 de exemplare.

TVR nu a oferit nicio informație cu privire la modelul electric. Tot ce știm este că acesta este programat să debuteze în 2024.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru