TVR își anunță oficial relansarea cu ajutorul Cosworth și al lui Gordon Murray, creatorul lui McLaren F1

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
TVR a anunțat încheierea unui parteneriat cu Gord Murray Design și Cosworth pentru relansarea sa. Britanicii ne vor arăta primul lor model în anul 2017.

Unul dintre cei mai iubite branduri britanice în perioada sa de glorie și un adevărat constructor dedicat puriștilor, TVR este pe punctul de a reveni. După mai multe încercări nereușite, constructorul britanic promite să reintre pe piață, de această dată cu ajutorul unor nume importante din domeniu.

Într-un comunicat oficial, TVR anunță că, pentru a dezvolta noi modele, va apela la nume cu tradiție în industria auto britanică. De designul exterior se va ocupa studioul lui Gordon Murray, omul care a stat în spatele celebrului McLaren F1 și a lansat un vehicul de oraș revoluționar, electric, care îi poartă numele.

Record de eficienţă electrică: 92 de kilometri cu maşina lui Gordon Murray costă 3.2 lei

Tot Murray va împrumuta și sistemul de producție iStream, care va ajuta la crearea unei caroserii din materiale compozite.

Esential 2017 este anul în care se va lasa noul model TVR.
Pe lista partenerilor cu renume este trecut și Cosworth care se va ocupa de propulsor. Deși nu există informații în acest sens, TVR susține că nu se va îndepărta de la vechea filosofie a brandului, ceea ce ar presupune utilizarea unui motor V8, normal aspirat, care trimite puterea doar punții spate.

TVR promite că primul model spotiv este destul de aproape, lansarea fiind programată în anul 2017.

El va fi urmat de alte trei produse în următorii 10 ani.

Pentru început, primele modele TVR vor fi 100% cu volan pe partea dreaptă și se vor adresa publicului din Marea Britanie. Totuși, arhitectura a fost gândită pentru a oferi și o variantă cu volan pe partea stângă, ceea ce înseamnă planuri pentru export atât în Europa, cât și peste Atlantic, în America de Nord.

Comentarii (3)

  • someone
    ei, asta e o veste buna
    7 2
  • ..si TVR 1 , TVR2 ...cand se relanseaza?
    9 0
  • Platiti tot din banii nostrii, astia de la TVR chiar se incapataneaza si acum vor sa faca si masini dupa ce ca la televiziune nu le merge.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru