Acesta este noul Gordon Murray T.33 Spider: supercar de peste 2 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gordon Murray Automotive a dezvăluit oficial noul T.33 Spider, varianta fără acoperiș a modelului cu același nume. La fel ca T.33 coupe, noul model primește un motor V12 de 617 cai putere, iar producția este limitată la doar 100 de exemplare.

În urmă cu câteva zile, Gordon Murray Automotive a publicat o schiță cu noul său model T.33 Spider, varianta decapotabilă a modelului de performanță cu același nume. Acum, constructorul britanic a dezvăluit oficial noul model creat de legendarul designer de monoposturi de Formula 1.

Față de varianta coupe, noul T.33 Spider cântărește mai mult cu 18 kilograme, în ciuda unor panouri detașabile pentru plafon. Datorită multiplelor panouri ale caroseriei create din fibră de carbon, noul T.33 Spider cântărește 1108 kilograme. Șasiul este nemodificat față de varianta coupe și oferă același nivel de rigiditate fără să adauge în greutate.

CAROSERIE NOUĂ

Evident, designul lui T.33 Spider este identic cu varianta coupe. Vorbim aici de o priză de aer substanțial de mare în partea din față, alături de faruri LED mici și un profil fluid, fără prea multe muchii ascuțite. În schimb, începând de la montantul A până în partea din spate, toate panourile sunt diferite față de cele văzute la varianta coupe.

În primul rând, panourile detașabile pentru plafon pot fi depozitate în portbagajul din față, care are o capacitate de 115 litri.

Partea din spate a fost redesenată pentru a integra o capotă nouă, cu o priză de aer mare montată deasupra acesteia. Tot aici putem vedea și două elemente de protecție montate deasupra scaunelor, desenate în formă aerodinamică.

Și la interior avem o multitudine de materiale ușoare. De exemplu, volanul este confecționat din fibră de carbon și îmbrăcat în piele, în timp ce maneta schimbătorului de viteză este creată dintr-un aliaj din aluminiu. Imediat în spatele șoferului există și un geam care poate fi acționat electric cu un buton pentru a amplifica sunetul motorului V12 aflat în spatele său.

Iar surprizele nu se termină aici, deoarece în interiorul aripilor din spate sunt prezente alte două spații de depozitare de 180 de litri.

MOTOR V12 ASPIRAT NATURAL

Componenta vedetă a noului T.33 Spider este, evident, motorul său V12. La fel ca la varianta coupe, acesta este dezvoltat de celebra firmă Cosworth. Astfel, propulsorul de 3.9 litri aspirat natural livrează 617 cai putere și un cuplu de 451 Nm.

Mai mult, motorul poate urca în turații până la 11.100 rpm, iar acesta este cuplat exclusiv la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Noul Gordon Murray T.33 Spider va fi produs în doar 100 de exemplare. Prețul fiecăruia este de circa 2.1 milioane de euro.

via Gordon Murray Automotive

Comentarii (3)

  • Poate parea un design banal la prima vedere, dar mie mi se pare o declaratie de dragoste din partea lui Gordon Murray la adresa automobilului.

    Cu cat ma uit mai mult cu atat imi place mai mult si cred ca va emana clasa si stil si peste 50 de ani.

    Din pacate, cred ca voi vedea unul doar prin muzee sau expozitii.
    4 0
  • Banditos
    din fata 3/4 are ceva de Lotus Elise, apoi ceva din Miata, ceva din 250 GTO,etc in functie de unghiul din care o privesti

    pare banala in comparatie cu actualele masini pline de tartamuri si brizbrizuri, guri de admisie, aripi, aripioare, fante, decupaje, flapsuri de multe ori fara o destinatie clara in ciuda marketingului care iti vinde o cutie pe 4 roti mult prea impopotonata cu astfel de detalii dar care ti-ar jura cu mana pe rosu ca fiecare chestie de aia are rolul ei.
    4 0
  • oricine
    Mi se pare întoarcere în timp cu un design primitiv la interior (măciucă de camion Bucegi, butoane care nu-ți dau nici o senzație un turometru imens de parcă turația motorului are o semnificație sacră). Poate că la unii le place dar nu mi se pare să aducă vreun progres în lumea auto în afară de preț. Iar prețul reflectă tendința actuală la oamenii cu bani care cumpără astfel de goange pentru că li se par niște investiții la care vor crește prețul în viitor .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru