Gordon Murray demarează producția supercar-ului T.50. Preț de 2.6 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gordon Murray Automotive a dat startul oficial al producției supercar-ului T.50. Modelul de performanță, prezentat în 2020, va fi produs în doar 100 de exemplare.

În vara lui 2020, Gordon Murray a dezvăluit primul său supercar de serie, T.50. Modelul este considerat succesorul spiritual al lui McLaren F1, o altă mașină creată de inginerul sud-african de origine britanică. Gordon Murray T.50 este propulsat de un motor V12 aspirat natural de 663 de cai putere, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte.

Toate componentele mașinii, de la caroserie, motor și până la elementele din habitaclu, sunt confecționate din materiale ușoare. Astfel, Gordon Murray T.50 are o greutate de sub 1000 de kilograme. Alături de asta, modelul vine echipat și cu un ventilator care sporește forța de apăsare în viraje și care este operat de un motor de 48 de volți.

Acum, la 3 ani de la prezentarea oficială, compania a dat undă verde producției noului model. T.50 va fi construit în doar 100 de exemplare, iar fiecare dintre ele va costa circa 2.6 milioane de euro. Mai mult, compania va înființa și o rețea de centre de service. Două dintre ele vor fi în Statele Unite, iar celelalte 3 vor fi înființate în Marea Britanie, Japonia și în Emiratele Arabe Unite.

Anul viitor, compania va începe și producția celui de-al doilea model al său, T.33.

via Gordon Murray Automotive

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    inapoi in anii 2000? il depasesc electricele doar apasand semnalizarea..
    4 6
  • Performanta nu inseamna doar liniute penibile cum vezi in filmuletele pe youtube. In realitate, pe circuit mai conteaza si manevrabilitatea si franele. Iar acolo o electrica de 2-3 tone e total depasita. Dar probabil e greu de inteles asta pentru anumite persoane cu nevoi speciale.
    1 1
  • la electrice se controleaza mai mult tractiunea si suspensia, sunt mai evoluate in general.
    iar cele cu 2 usi deja se joaca si pe circuit cu dinozaurii..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru