Un alt constructor este pe punctul de a-și înfuria fanii: Honda anunță că viitorul Civic Type R va avea cutie automată CVT

de Bogdan Mirică
Joi, 05.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunțat că viitoarea generație Civic Type R, programată să debuteze anul acesta, va folosi și o cutie automată de tip CVT.

UPDATE: Honda a dezmințit informația șia promis doar o cutie manuală.

Decizia de a instala o transmisie automată pe actuala generație Renault Clio RS a atras oprobriul puriștilor mărcii franceze, care au susținut că hot hatch-ul pierde astfel multe puncte la capitolul plăcerea de a conduce.

După Renault, un alt producător este pe punctul de a-și înfuria fanii. Este vorba despre Honda, care a anunțat recent că viitorul Civic Type R, prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Paris, în această toamnă, va putea fi comandat și cu transmisie automată.

De fapt este vorba despre o transmisie de tip CVT, care va putea fi regăsită pe lista de opționale. O confirmă chiar Mirsuru Kariya, inginerul șef Honda, într-un interviu acordat publicației britanice Car Magazine. Acesta susține că transmisia va fi optimizată pentru o accelerare bună în zona inferioară a plajei de turații. O cutie cu dublu ambreiaj nu este luată în calcul.

În același articol din revista britanică, alți oficiali Honda au vorbit despre caracteristicile viitorului hot hatch.

Se pare că acesta nu va folosi o tracțiune integrală, așa cum se anticipase în trecut. În plus, centrul de greutate va fi mai coborât pentru a îmbunătăți comportamentul sportiv.

Propulsia va fi asigurată de o versiune îmbunătățită a motorului de 2.0 litri turbo, regăsit pe versiunea actuală Type R. Acesta va fi modificat pentru a oferi cel puțin 320 de cai putere.

Comentarii (3)

  • tester_82
    Cred ca un Type R diesel cu CVT... de potriveste mai bine in articol. Informatie falsa preluata de Automarket fara a fi documentata, nu va fi nici un fel de automata CVT pe Type R stati linistiti ... doar manuala pentru fanii HONDA.
    7 2
  • Adrian24
    Dragi redactori, nu exista cuvantul OPROBIU, poate ati vrut sa scrieti OPROBRIU.
    6 1
  • antonio slav
    Da, informatia este falsa.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru