Un Pagani Huayra și un Aston Martin One-77. Mayweather începe să se transforme în colecționar auto

de Mircea Meşter
Duminica, 25.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Floyd Mayweather a jucat ultimul său meci din cariera de boxer profesionist în luna septembrie. Acum, americanul începe să-și investească banii în mașini care odată cu trecerea anilor își vor multiplica valoarea.

După ce și-a anunțat retragerea din boxul profesionist cu un palmares fabulos, 49 de victorii și zero înfrângeri, americanul Floyd Mayweather are îndeletniciri care-i permit să cheltuiască sutele de milioane de dolari pe care sportivul le are în cont. Iar dacă în luna septembrie a jucat ultimul său meci, învingându-l pe Andre Berto fără drept de apel, Mayweather își ocupă acum timpul îmbogățindu-și colecția de mașini și garajul personal.

Pentru că vila de 2000 de metri pătrați din Las Vegas în care Mayweather locuiește are un garaj ale cărui exponate valorează 16 milioane de euro, de acum fostul boxer american mizează pe mașini care să îmbogățească serios lista prin prezența lor. Iar cele mai noi modele cumpărate la sfaturile lui Obi Okeke, prieten al lui Mayweather și consilierul său personal atunci când vine vorba de mașini, sunt Aston Martin One-77 și Pagani Huayra.

Aston Martin One-77 a fost produs în serie limitată de doar 77 de bucăţi.
Are 760 de cai şi 750 Nm.

Esential 4 milioane de euro a cheltuit Floyd Mayweather pe cele două noi mașini din garajul propriu.
Evident, exemplarul Aston Martin nu este unul nou, fiind cumpărat la suprapreț pe piața mașinilor de colecție. Asta pentru că toate cele 77 de exemplare ale mașinii au fost deja vândute, prețul de bază al modelului britanic atunci când producția era în desfășurare (2009-2012) fiind de 1.5 milioane de euro. În ceea ce privește Pagani Huayra, detaliile sunt puține, însă știm că supercar-ul italian are un preț de pornire de 1.2 milioane de euro.

Comentarii (6)

  • Nu, asta nu înseamnă să fii colecţionar. Înseamnă să fii cocalar cu extraordinar de mulţi bani şi să-ţi cumperi maşinile despre care afli că ar fi printre cele mai scumpe. Evident că afli de la alţii, că fiind Mayweather, nu prea ştii cu literele şi cifrele, îţi citesc alţii, după cum s-a tot văzut...
    14 5
  • @alex
    Omul o fi pasionat de masini dar le cumpara si de fitza....sa se dea mare. Colectionarii adevarati cunosc totul despre masini pana la ultimul surub. Pun pariu ca el nu stie nici ce viteza maxima poate prinde una din masinile lui. Abea a invatat sa le conduca :)))
    6 2
  • Scorpionul_negru
    De ce nu mai merge pagina cu raspunsuri ? Voua va merge ?
    1 0
  • @Unu: exact, omul poate chiar îndrăgeşte maşinile, nu zic. Poate adoră să conducă, bravo lui. Dar la banii lui, dacă era să fie colecţionar, cred că mai degrabă îşi lua un DB5, E-Type, 250 GTO, sau măcar un F50 mai recent, nu cu cele mai recente şi mai scumpe modele. Sincer, mă aştept să-şi ia următorul Lambo (musai Spyder) şi să-i pună roţi aurii sau albe. Eventual, cu spinnere :D They're so shiny, bro...
    3 2
  • @cei de mai sus
    o fi el cocalar (chiar mi-e antipatic), dar nici voi nu sunteti asa bravi cum va credeti.
    daca ar vrea sa fie snob ar putea sa plateasca un "cunoscator" ca voi care sa-l sfatuiasca de "raritati" de care a auzit toata lumea (e type, f50, db5). ar putea si el sa ia tot felul de raritati de care voi nici n-ati auzit.
    sunteti de tot rasul cu strugurii vostri acri.
    6 0
  • @scorpionul

    Pana azi nu mi-a mers nici mie de cateva zile, dar azi si-a revenit.

    @unii dintre cei de mai sus

    Ati intrat macar odata in viata voastra intr-o sala de box sa faceti un antrenament si sa vedeti daca mai ramaneti in picioare?Mayweather nu are nici un motiv sa fie colectionar de masini in sensul descris de voi. Nici macar cunoscator! Este un mare campion al careului magic, a facut averea pe care o are plecand de jos si facand sacrificii pe care voi de-acolo, de la birouri nici nu vi le puteti imagina si isi cumpara orice masina vrea el pentru ca isi permite. Ce vreti de la un campion de box? Sa tina discursuri despre clasicii greci? Omul este doar un mare boxer! Si ca sportiv merita pe deplin toata admiratia. In rest isi cumpara ce masina vrea el, cand vrea el, fara sa va ceara voua parerea! Pentru lipsa de modestie are cine sa-l judece.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru