Un primar german a creat parcări speciale pentru femei

de Bogdan Mirică
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un oraş din sudul Germaniei veţi putea găsi locuri de parcare speciale pentru femei. Acestea sunt mai largi, mai bine iluminate şi atent semnalizate.

Primarul unui mic orăşel din sudul Germaniei a venit cu o iniţiativă salvatoare pentru femeile care au probleme cu parcarea propriei maşini.

Gallus Strobel, desemnat să conducă oraşul turistic Triberg, a construit câteva spaţii de parcare speciale pentru femei. Acestea sunt mult mai largi, sunt mai bine iluminate şi sunt marcate special, accesul fiind permis doar şoferiţelor.

Pentru a nu crea discriminare, primarul a personalizat şi câteva locuri de parcare pentru bărbaţi. Acestea sunt mai greu de folosit pentru că necesită cuplarea marşarierului şi gararea între stâlpi de beton. Locurile de parcare pentru bărbaţi sunt doar două la număr, în timp ce pentru femei primarul a gândit 12 spaţii.

Urmareste Automarket
Primarul Strobel a ţinut să lămurească situaţia, declarând că iniţiativa a fost una creată în glumă, pentru a destinde cetăţenii, dar şi pentru a mediatiza oraşul din Pădurea Neagră, recunoscut pentru că găzduieşte cel mai mare ceas cu cuc din lume.
 

via motorauthority

Comentarii (6)

  • ...sunt curios ce atitudine iau femeile in acest caz...,,favorizate ca...sexul frumos si...protejat,, sau....,,ma,da ce naiba ,am ajuns sa fim tratate ca handicapate?,,
    9 0
  • NoName
    Foarte frumos si politicos; ca sa nu mai fie atata discriminare. Excelent dom' primar ! Pentru o viata mai curata si mai uscata !
    7 3
  • AndreiRN
    Deci discriminarea sexuala este permisa in orasul lui.
    8 23
  • Cristi
    În toate parcările subterane din Germania există locuri speciale de parcare pentru femei. Nu sunt diferite de cele pentru bărbați, doar că sunt mai bine luminate și mai aproape de ieșirea pietonală din parcare. Ideea marcării acelor locuri de parcare pentru femei este ca să se evite eventualele atacuri asupra lor (tâlhării, violuri). Nu sunt discriminatorii, sunt făcute pentru protecția lor (a proprietarilor parcării - în caz de "incident" să nu fie ei scoși vinovați de lipsa securității).
    11 1
  • @Cristi - nu sunt discriminatorii pentru femei, dar sunt discriminatori pentru barbati.
    Inteleg de ce s-a facut asta, si sunt de acord, dar oricum ati zice-o, tot discriminare sexuala este. Nu este un motiv la fel de obiectiv ca si pentru locurile pentru handicapati (sper sa nu fiu certat pentru folosirea termenului corect, care in Romania in ultimii ani a primit o conotatie gresita), care sunt create datorita motricitatii reduse a persoanelor care ar trebui sa parcheze acolo.
    Nu inteleg de ce organizatiile feministe care militeaza pentru egalitatea intre sexe sunt de acord cu aceste parcari.
    10 0
  • JA schon
    Foarte frumos,nemtii cu toate ca au facut mult rau in trecut acum dau dovada de un popor civilizat din toate punctele de vedere,isi merita locul acolo sus.SUA e plina de germani si nu numai,cum sa nu fie apropiate tarile mari,Statuia Libertatii din NEW YORK e cadoul Frantei....respect celor care ofera respect.In tara noastra lumea vrea un trai ca in tarile vestice,dar are tot obiceiuri proaste,vrem schimbari dar noi insine nu ne schimbam cu nimic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru